Počasí dnes21 °C, zítra21 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

FOTO: Budějcká radnice svítila modře. Kampaň měla upozornit na problematiku autismu

Netradiční pohled se naskytl těm, kteří procházeli mezi nedělní devátou večerní hodinou a pondělního šestou ranní českobudějovickým náměstím Přemysla Otakara II. Budova radnice totiž svítila modře. Připojila se totiž k celosvětové kampani „Rozsviťme se modře“, která má veřejnost více upozornit na problematiku autismu.

„Symbolicky jsme tak vyjádřili pochopení autistům, ale i těm, kteří se o ně starají a snaží se o to, aby byl jejich život plnohodnotný," vysvětlil primátor Českých Budějovic Jiří Svoboda. 

NV Českých Budějovicích navíc bude v úterý 4. dubna slavnostně otevřeno nové Auticentrum v Plzeňské ulici. Zázemí tam najdou autisté z jihu Čech. „Bude poskytovat dětem a dospělým do 45 let s autismem nebo Aspergerovým syndromem aktivizační služby," upřesnila Martina Bromová z Auticentra. 

Většinu akcí u příležitosti světového Dne autismu, který připadá na 2. duben, spojuje modrá barva. Modrá je totiž barvou komunikace a sebevyjádření, což je jedna z oblastí, ve které mají lidé s autismem největší potíže.

A právě Den v modrém je název výstavy, která bude od pondělí 3. dubna k vidění v krajské metropoli na Zdravotně sociální fakultě Jihočeské univerzity ve vstupní hale budovy J. Boreckého 27. Slavnostní zahájení se uskuteční v 10:00 hodin a výstava potrvá do pátku 7. dubna.

Štítky autismus, radnice, Přemysl Otakar II., Jiří Svoboda, České Budějovice, Česko, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

FOTO: Budějcká radnice svítila modře. Kampaň měla upozornit na problematiku autismu  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.