Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

KOČIČÍ OKÉNKO: Spousta kočičích fešáků a krasavic hledá nové domovy

Kočičích svěřenců, kteří našli dočasná útočiště u dobrovolníků a stále hledají domovy, ubývá, to však neznamená, že už není z čeho vybírat. V českobudějovických depozitech na zájemce čeká zhruba dvacítka potencionálních nových zvířecích kamarádů, se kterými nepochybně člověk prožije krásné chvíle. Kocouři a kočičky budou těmi správnými společníky a proč k tomu tedy nepřidat i dobrý skutek a neosvojit si nějakého toho nezbedníka právě z Koček České Budějovice.

A tady jsou kočičky a kocourci, kteří hledají nové domovy. Pokud vás některý z mňoukajících mazlíčků zaujal, spojte se se spolkem Kočky České Budějovice, a to konkrétně s Martinou Pohorskou na e-mailu: kockycb@seznam.cz.

Chlapík Koudelka

Koudelka je stále velmi plachý klučina, ale není se vůbec čemu divit. Jedná se o ani ne roční kotě, které je na dobré cestě k úplné socializaci - když se totiž ocitne v náručí, drbání ho ukonejší a po chvilce můžeme poslouchat jeho spokojené předení. Poté se ještě chvíli nakrucuje pro další drbání, ale vzápětí mu dojde, že se vlastně pořád bojí, a tak opět zmizí v některé ze svých shovávaček. Bude to chtít ještě čas a klidný přístup, ale to by pro budoucí adoptivní rodiče neměla být žádná překážka. Takový krásný chlapík si přeci zaslouží pohodlí domova a pořádné množství té lidské lásky. Je čistotný a v jídle nevybíravý.

Mazlíček Kiky

Kiky byla i se svojí sestrou Kitty přijata od jedné hodné paní, která se o ně přes loňské léto postarala. Když se k ní kočičí slečny zatoulaly, byla to ještě malá koťátka. Na rozdíl od své nebojácné sestry je Kikynka velmi opatrná, ráda se schovává do tmavých míst. Je klidnější, ale za to je to obrovský mazlík. Stačí kolem ní jen projít a už je slyšet, že příst se od maminky naučila velice dobře. Pokud jednou začnete s drbáním, už vás nenechá přestat. Kočičí záchodek používá vzorně. V jídle je zatím poměrně vybíravá – zbožňuje masíčko, ale když nic jiného není, granulky taky spořádá. Může být v bytě nebo domku se zahrádkou, pejsky a ostatní kočičky toleruje, ale jejich přítomnost zatím nevyhledává.

Čertice Kitty

Kittynka se do depozita dostala společně se svojí sestřičkou Kiky. Je to velice odvážná a zvídavá kočička, miluje tkaničky a ráda se schovává depozitní tetě do batůžku. Možná by ráda jednou procestovala celý svět. Od prvního dne v depozitu perfektně užívá kočičí záchod. Stejně jako sestřička preferuje k jídlu maso, ale postupem času jí i granulky přišly k chuti. Je to malý drzounek, se kterým se nový majitel jistě nudit nebude. Nejaktivnější je samozřejmě brzy po ránu. Protože celý den pak odpočívá, v noci zkouší, která záclona je dost pevná, které dveře lze tou malou škvírkou dole otevřít. Jistě z ní bude i dobrá myšilovka, protože každou hračku férově zakousne. Je vhodná jak do domu, tak i do bytu a nejraději by samozřejmě zůstala v páru se svou sestřičkou. Proč si tedy radost nezdvojnásobit?

Kráska Veritas

Veritas je velmi krásná želvovinová kočička s jednou žlutou pacinkou a špičkou ocásku. Je jí zatím pouze rok, takže je stále velmi hubená, ale baští za dva. Nemáme tedy starost, že by ještě nepřibrala. Je velice vřelá. Ráda vítá své lidské depozitní kamarády, ale i návštěvy a při chování člověka objímá a nechce pustit. Záchod používá bez sebemenších problémů. Baští kočičí paštičky i granule. Ideální by pro ni byl domov především v klidné rodině s dalším koťátkem či mladou kočičkou, aby se nenudila a mohla si užívat zábavy. Z důvodu jejího hendikepu (nakloněná hlavička a snížená koordinace) potřebuje domov jedině v bytě, kde jí nehrozí nebezpečí.

Fešák Vertigo

Vertigovi není ještě ani jeden rok, ale už z něj vyrostl přenádherný statný kocourek. Ten, kdo si  k adopci vyberete tohoto krasavce, bude se těšit z jeho husté a heboučké srsti. Právě tou je podobný pohádkovému kocourovi Mikešovi. Ze změny bydliště byl nejdříve celý rozhozený, ale později se byl schopen s touto změnou srovnat. Mimo svou krásu je jeho další dobrou vlastností, že se rád mazlí. Taktéž má úctyhodný apetit a je to velmi aktivní kocourek, který v novém domově bude vyžadovat kočičího parťáka, prostor k běhání a především chápavé páníčky. Vhodný je do domácnosti bez pejsků či dětí. Není vhodný na ven, pouze na zabezpečenou zahradu nebo do bytu.

Autoři

Štítky domov, jídlo, České Budějovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

KOČIČÍ OKÉNKO: Spousta kočičích fešáků a krasavic hledá nové domovy  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.