Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Kolostavy před radnicí prochází obměnou. Kola jsou v nových stojanech ve větším bezpečí

Obměnou prochází stojany na kola před českobudějovickou radnicí na náměstí Přemysla Otakara II. Ty stávající kolostavy nevyhovovaly a tak je nahradily jiné. Praktičtější. Kola jsou v nich ve větším bezpečí a tolik nepřekáží chodcům.

„U stávajících stojanů nebylo možné kolo pořádně zabezpečit. Prakticky šlo uzamknout jen ke kolu samotnému, ne k rámu,“ uvedl náměstek českobudějovického primátora Petr Podhola. Podle něj především právě z tohoto důvodu se tvar stojanu do písmene obráceného „U“ osvědčil jako bezpečnější pro kola, kdy je možno kolo upevnit za rám. „Navíc stání kol v nových stojanech také tolik nepřekáží v pohybu chodců jak v podloubí, tak na venkovním chodníku. Jsou více schované mezi sloupy,“ dodal Podhola.

Počet stání pro kola se s výměnou kolostavů před radnicí snížil. Stávající stojan byl pro osm kol, do nového stojanu se jich vejde šest. „Rozměry odstavných stání pro kola jsou podle platných norem,“ upřesnil náměstek.

Cena jednoho rámu činí dva tisíce korun. „V nejbližší době bude vyměněn také stojan ve třetím poli,“ připomněl Podhola.

Štítky radnice, Petr Podhola

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Helena Syrová

Taková zakázka pro malou domů za to ani nestojí :-) :-) :-) ...o tom se může psát. Korunky tečou jinudy pane Podholo, že ano ???

Středa, 22. března 2017, 21:22Odpovědět

Helena Syrová

Každá hovadina nebo nepodstatná drobnost, o tom se píše, to ano. Ale něco podstatnějšího, důležitějšího, dražšího...co ti páni geniálně vymyslí, to radši do tiskové zprávy nedají. Strach před volbami začíná obcházet kdekoho na teplé židličce :-)

Středa, 22. března 2017, 21:19Odpovědět

Kolostavy před radnicí prochází obměnou. Kola jsou v nových stojanech ve větším bezpečí  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.