Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

POČASÍ S ALEŠEM: O víkendu bude foukat silný vítr a ochladí se. Jihu Čech se nevyhne ani déšť

Víkendová předpověď není příliš optimistická. Výrazně se ochladí, hlavně v sobotu, a počítat musíme s deštěm, ve vyšších polohách i se sněhem. Navíc bude hodně foukat. Český hydrometeorologický ústav vydal výstrahu před silným větrem, který zasáhne v sobotu Českou republiku. V nárazech bude dosahovat rychlosti až 70 kilometrů v hodině. Varování platí od sobotního rána do 22 hodin.

V čerstvém západním proudění budou z Atlantiku do střední Evropy postupovat frontální systémy. V sobotu bude na jihu Čech zataženo s deštěm, na Šumavě budou srážky trvalejší. Zpočátku bude v polohách nad 1000 metrů sněžit, přes den pak až nad 1200 metrů.

Přes den naměříme 6 až 9 stupňů Celsia, na horách v 1000 metrech bude kolem 4 stupňů Celsia. Foukat bude silný západní vítr o rychlosti 8 až 12 metrů za sekundu, s nárazy 20 metrů za sekundu (70 kilometrů za hodinu), na horách dosáhne rychlosti až 25 metrů za sekundu (90 kilometrů za hodinu). 

Nejnižší teploty se v noci ze soboty na neděli budou pohybovat mezi 5 až 2 stupni Celsia.

V neděli dopoledne bude přes naše území postupovat teplá fronta a za ní k nám bude proudit teplý vzduch. Zpočátku bude zataženo s občasným deštěm nebo přeháňkami, nad 1000 metrů sněhovými. Srážky bude ale postupně slábnout, na horách sněžení přejde v déšť. K večeru bude oblačnost částečné ubývat.

Přes den se bude rtuť teploměru pohybovat mezi 9 až 12 stupni Celsia. Vát bude mírný západní vítr o rychlosti 3 až 7 metrů za sekundu.

Štítky Česko, Český hydrometeorologický ústav, stupeň Celsia, Atlantský oceán, střední Evropa, Šumava, vichřice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

POČASÍ S ALEŠEM: O víkendu bude foukat silný vítr a ochladí se. Jihu Čech se nevyhne ani déšť  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.