Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Nejvíc peněz z městské kasy dostanou Vltava žije a Jihočeský jazzový festival

Téměř pěti miliony korun podpoří letos českobudějovický magistrát neinvestiční akce. Přispěje především na kulturní a sportovní projekty. Radnice vyřizuje žádosti o dotace průběžně, podle toho, jak přicházejí. Zatím jich je devět a z nich nejvíce peněz poputuje na podporu audiovizuálního festivalu Vltava žije a Jihočeského jazzového festivalu.

„Každý ze dvou zmiňovaných projektů, Vltava žije a Jihočeský jazzový festival, dostane 800 tisíc korun," upřesnil primátor Českých Budějovic Jiří Svoboda. Podle něj všechny podporované projekty obdrží podobné částky, jako v minulých letech. Ale například červnový budějcký půlmaraton magistrát podpoří 300 tisíci korunami, což je o více než polovinu peněz méně než předloni. „To město slavilo významné výročí svého založení. Loni už organizátoři tohoto závodu dostali stejnou částku, jakou jim akci podpoříme v letošním roce," podotkl primátor. „Město uzavřelo s oragnizátory půlmaratonu smlouvu na dalších pět let. To je garance toho, že na tuto akci vždy peníze město uvolní," podotkl náměstek primátora Petr Podhola.

Stejnou částkou jako půlmaraton, tedy 300 tisíci korunami, podpoří magistrát i letošní, už čtrnáctý ročník květnového budějckého Majálesu. 400 tisíc korun magistrát uvolní na zářijový 28. ročník Hudebních slavností Emy Destinnové. Sto tisíc korun poputuje z městské kasy na akci Náměstí se hýbe, při které se budou v centru Budějc 4. září představovat místní kluby, oddíly a spolky. 80 tisíc korun dostanou organizátoři cyklistického závodu Okolo jižních čech, který bude startovat v Českých Budějovicích.

„Město podpoří také červnový šachový festival, a to 50 tisíci korunami. 35 tisíc korun dostane červnový Sporťáček," připomněl další podporované akce primátor Svoboda. Zatím posledním devátým podporovaným projektem je mezinárodní filmový festival o lidských právech s názvem Jeden svět. Na něj město uvolní pět tisíc korun.

Autoři | Foto Budějcká Drbna

Štítky festival, peníze, Vltava, Jihočeský kraj, projekt, České Budějovice, Jiří Svoboda, Jeden svět, majáles, Petr Podhola

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nejvíc peněz z městské kasy dostanou Vltava žije a Jihočeský jazzový festival  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.