Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

POČASÍ S ALEŠEM: Víkend bude ve znamení jara. Na jihu Čech naměříme až osmnáct stupňů

S příchodem víkendu se výrazně oteplí a v sobotu mohou teploměry ukázat až 18 stupňů Celsia. Po přední straně tlakové níže nad Britskými ostrovy totiž proudí do střední Evropy teplý vzduch od jihozápadu. V neděli se ale mírně ochladí a přibude oblačnosti, protože v noci na neděli začne počasí u nás ovlivňovat zvlněná studená fronta postupující od západu.

V sobotu bude většinou polojasno a večer bude přibývat oblačnost. Přes den naměříme 15 až 18 stupňů Celsia, na horách v 1000 metrech se bude teplota pohybovat kolem 10 stupňů Celsia.

Vát bude mírný jižní až jihovýchodní vítr o rychlosti 3 až 6 metrů za sekund. Vítr bude ale večer zesilovat na čerstvý o rychlosti 4 až 8 metrů za sekundu, v nárazech až kolem 15 metrů za sekundu, a měnit se bude na jihozápadní.

V noci ze soboty na neděli začne přes naše území od západu přecházet zvlněná studená fronta. Za ní se do střední Evropy rozšíří brázda nízkého tlaku vzduchu.

V jižních Čechách bude v neděli převážně oblačno, ojediněle se vyskytnou dešťové přeháňky, v polohách nad 1000 metrech bude sněžit. V noci se budou teploty pohybovat kolem 5 až 2 stupňů Celsia. Přes den naměříme 10 až 13 stupňů Celsia.

Vát bude mírný jihozápadní, postupně jižní vítr o rychlosti 2 až 5 metrů za sekundu.

Štítky stupeň Celsia, Česko, střední Evropa, Britské ostrovy, Jihočeský kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

POČASÍ S ALEŠEM: Víkend bude ve znamení jara. Na jihu Čech naměříme až osmnáct stupňů  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.