Počasí dnes11 °C, zítra9 °C
Úterý 16. dubna 2024  |  Svátek má Irena
Bez reklam

POČASÍ S ALEŠEM: První víkendový den přinese sluníčko. To si ale v neděli s námi bude hrát na schovávanou

Je tu víkend a za oknem to vypadá celkem slibně. A podle předpovědi se v jižních Čechách můžeme v sobotu těšit i na sluníčko. V neděli se nám už bude trochu schovávat a sem tam možná spadne i nějaká ta kapka. Ovšem denní teploty se o víkendu budou držet nad nulou.

Protože Tlaková výše postupuje přes Alpy k východu.bude v sobotu většinou polojasno. Přes den naměříme 4 až 7 stupně Celsia, na horách v 1000 metrech se budou teploty pohybovat kolem nuly. Vát bud mírný západní, později jihozápadní vítr o rychlosti 2 až 5 metrů za sekundu. Rozptylové podmínky budou dobré.

 V noci po okraji ustupující tlakové výše bude postupovat od západu frontální systém, který v neděli částečně ovlivní počasí u nás. O víkendové noci bude polojasno, od západu postupně zataženo, k ráno se může ojediněle vyskytovat slabý déšť nebo déšť se sněhem. Nejnižší noční teploty se budou pohybovat mezi 2 až -1 stupněm Celsia. Vát bude slabý jižní vítr 1 až 4 metry za sekundu.

V neděli bude oblačno až zataženo, ojediněle slabý déšť, večer bude ale oblačnost ubývat. Rtuť teploměru se přes den vyšplhá k 7 až 10 stupňům Celsia, na horách v 1000 metrech naměříme 3 stupně Celsia. Vát bude mírný jihozápadní vítr o rychlosti 2 až 5 metrů za sekundu. Rozptylové podmínkybudou mírně nepříznivé, ale odpoledne už dobré.

Štítky stupeň Celsia, Jihočeský kraj, Alpy

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

POČASÍ S ALEŠEM: První víkendový den přinese sluníčko. To si ale v neděli s námi bude hrát na schovávanou  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.