Počasí dnes21 °C, zítra21 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Lyžařům na jihu Čech komplikovalo situaci horší počasí

Ne zrovna ideální počasí stálo za slabší návštěvou v lyžařských střediscích v Jihočeském kraji o víkendu. Nad sjezdovkami bylo většinou zataženo a mlha. Přesto se na lyžování v sobotu a v neděli vydaly stovky lyžařů. Velký zájem byl také o bruslařskou dráhu na zamrzlé lipenské přehradě.

„Počasí nebylo o víkendu takové, jaké bychom si asi přáli. Ale i tak byla návštěva solidní," řekl pro ČTK za Skiareál Lipno Vojen Smíšek. Podle něj lidi odradila především mlha, která se nad střediskem držela.

Počasí však nijak nebránilo bruslařům k tomu, aby využili více než 15 kilometrů upravené dráhy na lipenské přehradě. „Zájem byl veliký a po oba dva dny byly na ledě vždy stovky lidí," uvedl Smíšek. Bruslaři mohli po dráze dojet z Lipna nad Vltavou do Frymburku nebo Přední Výtoně.

Více než tisícovka lyžařů dorazilo během víkendu do střediska na Zadově. „V porovnání s minulými víkendy byla návštěva slabší, ale i tak zájem lidé o lyžování měli," uvedl Petr Vondraš ze zadovského střediska. I na Zadově komplikovala situaci poměrně silná mlha.

Na Šumavě je momentálně k dispozici několik desítek kilometrů upravených běžeckých stop. Zájemci se tak mohou na běžkách vydat na trasy kolem Kvildy, Zadova, Modravy nebo Srní.

Foto Jana Kroneislová | Zdroj ČTK

Štítky Česko, návštěva, Vodní nádrž Lipno, Jihočeský kraj, Zadov, Lipno nad Vltavou, Frymburk, Přední Výtoň

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Lyžařům na jihu Čech komplikovalo situaci horší počasí  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.