Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

„Destinka" bude mít vlastní kuchyni

Hluk sbíječek a motorů jeřábů, bagrů i nákladních aut je denně od rána do večera slyšet z areálu školy Emy Destinové na sídlišti Šumava v Českých Budějovicích.

Stavbaři a řemeslníci se tam totiž pustili do rekonstrukce jedné z dosud nevyužívaných budov. A až ji opustí, budou se z ní linout vůně rozmanitých jídel. Vzniká tam totiž školní kuchyně.

„Nová gastrotechnologie včetně montáže kuchyňského zařízení přijde na zhruba 5,5 milionů korun bez DPH,“ uvedl náměstek českobudějovického primátora Petr Holický.

Teď se školákům do Destinky vozí obědy z jiné školy a tak se zajištění stravování dětí i pedagogů městu samozřejmě prodraží. Potvrdil to náměstek Petr Podhola.

„Do Základní školy a Mateřské školy Emy Destinové se vozí obědy ze Základní školy Oskara Nedbala. Vznikají nám tím samozřejmě vícenáklady,“ řekl. Jídlo z vlastní školní kuchyně by měly děti ochutnat hned na začátku nového školního roku, tedy letos v září. „Ano, vše bude hotovo a od září se v nové školní kuchyni bude vařit,“ tvrdil Podhola.

Škola E. Destinové po dlouhých letech znovu ožila v tomto školním roce. A dětí v ní bude určitě přibývat, v dalším roce se otevřou další třídy. Budování kuchyně a „domácí školní stravování“ vítají i obyvatelé města, hlavně lidé ze sídliště. Ti investici považují za potřebnou.

„I když už moje děti chodí na střední školy, i já souhlasím s tím, aby se dětem vařilo přímo v dané škole. Je to určitě lepší a to nejen z finanční stránky, ale dovážené jídlo už není ono. To vím z vlastní zkušenosti,“ uvedla Magdaléna Kroupová z Českých Budějovic.

„A já si vybavuji, jak jídlo vařené milými kuchařkami celou školou vonělo a jak jsme se na obídek těšili. Zvlášť, když bylo něco hodně dobrého a oblíbeného. A o to by byli školáci z Destinky ochuzeni,“ dodal s úsměvem její manžel Jiří.

Štítky kuchyně, Ema Destinnová, České Budějovice, jídlo, Šumava, Petr Podhola, Oskar Nedbal

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

„Destinka" bude mít vlastní kuchyni  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.