Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

POČASÍ S ALEŠEM: Od pondělního večera je potřeba počítat se silnou ledovkou

S novým týdnem se do jižních Čech vrátí i slabé sněžení nebo mrznoucí srážky. Meteorologové tak vydali varování před ledovkou. Jak tedy v pondělí bude?

V noci na pondělí bylo nad většinou jižních Čech zataženo nízkou oblačností, místy s mrznoucími mlhami. Pouze na horách bylo jasno až polojasno. Teploty tam klesly až k -14 stupňům Celsia, v nížinách se pohybovaly od -7 do -10 stupňů Celsia.

Nízká oblačnost spolu s mrznoucími mlhami budou v Jihočeském kraji i během pondělního dopoledne. Během dne ale bude mraků ubývat a obloha bude alespoň na pár hodin polojasná. Nakonec se však zase zatáhne a později se z ní spustí i slabé sněžení nebo mrznoucí srážky.

Rtuť teploměru ukáže od -3 do 0 stupňů Celsia, na horách bude ještě o jeden stupeň tepleji. Meteorologové navíc pro celý Jihočeský kraj vydali od 18. hodiny upozornění před silnou ledovkou. Platí až do úterního večera.

Štítky ledovka, Jihočeský kraj, stupeň Celsia

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

POČASÍ S ALEŠEM: Od pondělního večera je potřeba počítat se silnou ledovkou  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.