Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Rodičky z krumlovské porodnice navštěvují zástupci finanční společnosti se záminkou předání dárku

Nemocnice Český Krumlov řeší nepříjemný problém. Neznámá finanční společnost by měla využívat osobních údajů rodiček a nově narozených miminek ve zdejší porodnici ve vlastní prospěch. Pod záminkou předání dárku se snaží dostat k rodičům domů a nabídnout jim finanční služby. Vedení nemocnice kategoricky odmítá jakoukoliv účast.

„Ozvala se mi nějaká paní ze společnosti s tím, že jsem rodila v českokrumlovské nemocnici a můj syn má v těchto dnech narozeniny. Nabídla mi dárek a chtěla mi ho přivézt domů. To se také druhý den stalo, ale nestačilo jej pouze převzít. Dva zástupci společnosti se chtěli dostat k nám domů a říct mi několik vět. V tu dobu mi bylo jasné, že nejde jen o dárek, ale i nabídku nějakých produktů. I přesto jsem k návštěvě svolila. Měli dotěrné dotazy na nájem, naše výdaje a zda jsme dobře pojištěni. Když jsem se ptala, jak získali můj kontakt, měla jsem prý podepsat v porodnici souhlas s poskytnutím údajů třetí straně. S nabídkou produktů u mě sice neuspěli, ale požádali mě o další kontakty na kamarádky,“ popisuje maminka, která nechtěla být jmenována.

Ředitel Nemocnice Český Krumlov Jaroslav Šíma nechal na četné dotazy novinářů informaci okamžitě prošetřit. Nic takového se však dle jeho slov neděje. Lživé tvrzení tak kategoricky odmítá. „Pokud bychom zjistili selhání jednotlivce v tomto či obdobném případě, jsme připraveni velmi striktně a zcela v souladu se zákoníkem práce zareagovat a dotyčného postihnout,“ dodává Šíma.

Nadále tak zůstává otázkou, odkud mají zástupci finanční společnosti detailní přehled o narozených dětech v českokrumlovské porodnici.

Štítky Nemocnice Český Krumlov, a.s., Jaroslav Šíma

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Rodičky z krumlovské porodnice navštěvují zástupci finanční společnosti se záminkou předání dárku  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.