Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Mrazivý víkend přinesl desítky zamrzlých vodoměrů a poruch na vodovodech

Mrazivé počasí i nadále zaměstnává vodohospodáře na jihu Čech. Od pátku do pondělního rána byly na havarijní dispečink společnosti Čevak nahlášeny tři desítky zamrzlých vodoměrů a téměř 50 poruch na vodovodních řadech a přípojkách. Například v krajském městě bylo jen o víkendu a v pondělí 6 poruch.

Poměrně závažnou poruchu na hlavním vodovodním řadu zaznamenali vodohospodáři v noci z neděle na pondělí v Protivíně. „Bezprostředně po nahlášení vyjela naše služba na místo a zastavila přívod vody. Hned ráno se začalo s opravou. Bez dodávek pitné vody bylo pět ulic, tedy řádově tak 400 obyvatel,“ přibližuje stav mluvčí společnosti Čevk Jitka Kramářová. 

O víkendu také nahlásili lidé celkem 27 zamrzlých vodoměrů. „Doporučujeme pečlivě uzavřít sklepní okna a vodoměrné šachty a zařízení obalit nepromrzajícím materiálem,“ radí dále Kramářová. Pokud vodoměr přece jen zamrzne, lidé by se jej neměli snažit rozehřát otevřeným ohněm. Žár totiž poškodí plastové části vodoměru a zařízení po takovém zásahu většinou stejně nefunguje. 

Tisková zpráva

Štítky vodoměr, Česko, Protivín

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Mrazivý víkend přinesl desítky zamrzlých vodoměrů a poruch na vodovodech  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.