Počasí dnes7 °C, zítra10 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Smogová situace platí i na jihu Čech. Nejhorší kvalitu ovzduší mají Tábor a Budějce

Na jihu Čech začala v sobotu večer platit smogová situace. Kraj se tak zařadil po bok Plzeňského kraje, Ústeckého kraje, Královehradeckého kraje, Pardubického kraje a Moravskoslezského kraje, kde byl tento stav vyhlášen už dříve. V Praze, Středočeském kraji a Olomouckém kraji platí regulace. Všechny stavy jsou zatím vyhlášeny do odvolání.

„Vzhledem k vývoji počasí zůstane smogová situace vyhlášena. Sice teď koncentrace klesají, ale stále je inverze, proto nic měnit nebudeme,“ uvedla Eva Plášilová z Českého hydrometeorologického ústavu. Nejhorší je podle ní situace v oblastech, kde lidé vytápějí své domy pomocí kotlů. „To vše platí pro pondělí, co se týče úterý, tak teprve rozhodneme, zda bude smogová situace platit nadále,“ řekla.

Nejhůře je na tom Tábor, kde se kvalita ovzduší dostala na stupeň číslo 5. Ve vzduchu poletuje 158 mikrogramů suspendovaných částic na metr krychlový. Špatné údaje jsou také v Českých Budějovicích, kde se hodnota vyšplhala na 125 mikrogramů na metr krychlový. Lidé by nyní měli více využívat městskou hromadnou dopravu a měli by se vyvarovat při pobytu venku větší fyzické zátěži.

Autoři | Foto ČHMÚ

Štítky Česko, České Budějovice, Tábor, Praha, Středočeský kraj, Plzeňský kraj, Moravskoslezský kraj, Královéhradecký kraj, Olomoucký kraj, Ústecký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Smogová situace platí i na jihu Čech. Nejhorší kvalitu ovzduší mají Tábor a Budějce  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.