Počasí dnes21 °C, zítra21 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Jihočeský kraj představuje na Regiontour v Brně projekt Jižní Čechy pohodové

Klid a relaxace. To je hlavním mottem letošního krajského projektu Jižní Čechy pohodové, který se představuje na brněnském mezinárodním veletrhu cestovního ruchu Regiontour 2017. V jihomoravské metropoli se koná od 19. do 22. ledna. Jedná se o největší prezentaci cestovního ruchu se zaměřením na regiony ve střední Evropě.

„Cílem projektu Jižní Čechy pohodové, který volně navazuje na úspěšné projekty – loňské Jižní Čechy olympijské a předchozí Jižní Čechy husitské a Jižní Čechy aktivní, je návštěvníkům, kteří k nám přijíždějí z domova i z ciziny, připomenout, že náš region je opravdovým synonymem pro klid, pohodu a relaxaci. Zároveň tím pokračujeme v trendu podpory a dalšího rozvoje cestovního ruchu v kraji,“ potvrdil jihočeský hejtman Jiří Zimola.

Baroko, borůvkobraní, lázně a přehlídka řemesel

Nosnými pilíři tohoto projektu je pět hlavních témat: baroko, vyhlášené agenturou CzechTourism tématem roku 2017, gastronomie, aktivní pohoda, oddech a venkov.

„Všichni se tak mohou těšit na objevování památek a kulturní vyžití se zaměřením na oživení tématu baroka, poctivou jihočeskou kuchyni tradičně založenou na regionálních potravinách, produkci místních pivovarů či slavnosti typu borůvkobraní a jahodobraní, aktivní pohodu v podobě široké nabídky outdoorových aktivit, lenošení, regeneraci a opečovávání v lázeňských zařízeních i wellness centrech a chybět nebude ani únik z městských aglomerací v podobě agroturistiky, vesnických slavností či přehlídky tradic a řemesel,“ naznačil Zimola.

Plánované akce mají oslovit jednotlivce, páry, rodiny s dětmi, seniory, aktivní skupiny návštěvníků bažící po adrenalinu nebo milovníky přírody či památek s tím, že se projekt tentokrát více zaměřuje na propagaci turistických cílů na jihočeském venkově.

Křest knihy Jižní Čechy perla nepravidelného tvaru

Součástí prezentace Jižních Čech pohodových byl v první den veletrhu i křest knihy Jižní Čechy perla nepravidelného tvaru z dílny Pavla Radosty, která přibližuje kraj barokní optikou. Nezaměřuje se ale jen na vyhlášené památky, ale všímá si i míst dosud neobjevených či opomíjených. „Věřím, že po jejím přečtení a prohlédnutí krásných fotografií se čtenáři rádi vydají objevovat jižní Čechy a nejen ty barokní,“ řekl Zimola.

Autoři | Foto Václav Pancer

Štítky Jihočeský kraj, cestovní ruch, Go-Regiontour, projekt, Brno, Jiří Zimola, střední Evropa, veletrh, olympijské hry, CzechTourism, relax, baroko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jihočeský kraj představuje na Regiontour v Brně projekt Jižní Čechy pohodové  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.