Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

ANKETA: Vyberte největší březnovou událost roku 2016 na jihu Čech

Už několik dnů vládne rok se sedmnáctkou na konci. Ale na chvilku se ještě zastavte a ohlédněte se za rokem 2016, který byl velmi bohatý na události v Jihočeském kraji. Tady je připomínka některých momentů z března roku 2016.

Březen

Archeologové představili unikátní nálezy

Dva tisíce let starý soubor ze starší doby bronzové čítající 220 bronzových žeber a další objevy představili 5. března archeologové na setkání s veřejností v Jihočeském muzeu v Českých Budějovicích. Všechno byly předloňské nálezy výhradně z území jižních Čech.

Vojtěch Dyk přivezl na jih Čech Bernsteinovu Mši

Budějcká kulturní scéna zažila 10. března jednu z největších akcí roku. Na výstavišti uvedl Vojta Dyk nové nastudování známé Bernsteinovy Mše. Podle režiséra Šimona Cabana není dílo jednoduché na poslech, ale ani na pohled.

VŠTE se stala Fairtraidovou školou

Podporujeme spravedlivý obchod a chováme se podle toho. Právě to garantuje status Fairtradové školy, který získala Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích jako první škola neuniverzitního typu v České republice. Vedle této platformy existuje rovněž mezinárodní kampaň Fairtradová města, která má podobné ambice, a to šířit osvětu a podporovat prodej fairtradových produktů v daném území. Mezi nimi jsou i dvě jihočeská města – Volyně a Český Krumlov.

Projekt Rekola v Budějcích šlape

Komunitní projekt Rekola v Českých Budějovicích přichystal oproti minulé pilotní sezoně hned několik zásadních změn, které ještě více usnadnilo půjčování a dostupnost růžových kol. Mezi hlavní novinky patřilo například zvýšení počtu kol z 13 na 50 nebo zvětšení „růžové“ zóny, kde lze kola zaparkovat. Od toho si tým Rekol sliboval nárůst počtu rekolistů. 

Hlasování končí ve čtvrtek ve 20:00.

Která událost z března roku 2016 je nejzajímavější?

Celkem hlasovalo40 čtenářů

Štítky Česko, Jihočeský kraj, Vojtěch Dyk, České Budějovice, Šimon Caban, Jihočeské muzeum v Českých Budějovicích, Rekola, Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

ANKETA: Vyberte největší březnovou událost roku 2016 na jihu Čech  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.