Počasí dnes7 °C, zítra10 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Tradiční pochod tří králů zaplnil budějcké náměstí

Během čtvrtečního odpoledne se na budějckém náměstí opět uskutečnil pochod tří králů i s průvodem. Tradiční akce pod záštitou českobudějovické charity vybírala peníze pro potřebné.

Již sedmnáctý ročník tříkrálové charitativní sbírky je za námi. Během pochodu od stavení ke stavení koledníci žádali o finanční příspěvek pro ty, kteří si o něj často nemohou říci sami. Získané peníze poputují na pomoc hendikepovaným, starým lidem, sociálně vyloučeným a nemocným.

Celá vykoledovaná částka bude rozdělena na různé diecéze. Kromě Českých Budějovic, zamíří příspěvky také do Doudleb, Borovan, Chýnova, Horažďovic nebo třeba Lišova, Písku či Strakonic. Dohromady se jedná o 38 měst a vesnic. Sbírku moderoval Milan Džuba a k přítomným promluvil také primátor města Jiří Svoboda.  

Provedení celé akce bylo pro přihlížející opět velmi působivé. Tři různě zbarvené koně osedlali tři králové, přičemž jeden z nich byl, jak praví legenda, černý. Za nimi je doprovázel průvod dospělých i dětí a po svém boku měli asistenty, kteří jim koně přidržovali. 

Autoři | Foto Jana Kroneislová

Štítky Jiří Svoboda, České Budějovice, Doudleby, Borovany, Chýnov, Horažďovice, Písek, Džuba, Lišov, Strakonice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Tradiční pochod tří králů zaplnil budějcké náměstí  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.