Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Po útoku v Berlíně zpřísnila policie opatření i na jihu Čech. Bezprostřední nebezpečí ale nehrozí

V návaznosti na teroristický útok v Berlíně přijala rovněž česká policie bezpečnostní opatření, která by měla zabránit podobným událostem i na našem území. Jak se dotknou obyvatel Jihočeského kraje?

Policisté se zaměřují na místa s větší koncentrací osob. „Jde o vánoční trhy na náměstích, obchodní centra, nádraží či místa kulturních, společenských a sportovních akcí, a to nejen v Českých Budějovicích, ale i dalších jihočeských městech,“ popisuje mluvčí jihočeské policie Miroslav Doubek.

Zvýšená bezpečnostní opatření patří rovněž na státních hranicích s Německem. S jejich policisty navíc česká policie intenzivně spolupracuje při získávání důležitých informací. „V této chvíli nemáme jakékoliv informace o případném hrozícím nebezpečí pro Českou republiku, potažmo Jihočeský kraj,“ doplňuje Doubek.

Kromě standardně vyzbrojených policistů byly do terénu vyslány hlídky s takzvanými dlouhými zbraněmi. S těmi mohou policisté lépe čelit případným útokům, podobným těm v Berlíně nebo dříve v Nice. „Uvedená opatření mají zejména preventivní charakter, jejichž cílem je co nejvyšší eliminace případného bezpečnostního rizika,“ dodává tiskový mluvčí Policejního prezidia České republiky Jozef Bocán.

Foto Dominik Svoboda

Štítky policie, Berlín, Česko, Jihočeský kraj, Německo, České Budějovice, Policejní prezidium České republiky

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Po útoku v Berlíně zpřísnila policie opatření i na jihu Čech. Bezprostřední nebezpečí ale nehrozí  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.