Počasí dnes11 °C, zítra9 °C
Úterý 16. dubna 2024  |  Svátek má Irena
Bez reklam

První Budějcký Mama Market: Unikátní projekt podpořil třicet projektů z mateřské

V pátek 9. prosince ráno se otevřely brány prvního Budějckého Mama Marketu v ulici Riegrova 51. Tento projekt ve finále podpořil 30 maminek, 30 projektů z mateřské. Když se v 17:00 odpoledne brány opět uzavřely, na počítadle bylo neuvěřitelných 1064 účastníků, mezi nimiž byly hlavně maminky a děti. Návštěvnost akce předčila očekávání pořadatelek marketu, stejně jako sbírka hraček pro azylové domy. Vybrané hračky na konci dne zakrývaly celou jednu třetinu vánočního stromečku.

Již před desátou hodinou se směrem k ulici Riegrova 51 valily ulicemi zástupy kočárků a maminek. Ve čtvrt na deset, to znamená během prvních sedmdesáti pěti minut akce, bylo napočítáno 220 maminek a 250 dětí. Celý prostor se tak ocitl v obležení parkovaných kočárků a Galerie R51 se zaplnila do posledního místa. Kolem oběda se hlavní nápor rozplynul a až do odpoledne vládla marketu ta pravá vánoční a pohodová nákupní atmosféra, podpořená dětským koutkem pro nejmenší a dobrý jídlem a pitím.

„Z Mama Marketu máme velmi příjemné a kladné ohlasy, jak od maminek, které zde propagovaly své projekty a prodávaly vlastní výrobky, tak z řad návštěvníků. Cílem akce nebylo jen utržit, ale především zviditelnit a propagovat všech 30 projektů, upozornit na práci těchto maminek a pomoci jim v jejich, ve většině případů začínajícím podnikáním. To se podařilo. Pro případný další Mama Market musíme lépe ošetřit jednu věc, a to parkovací místo pro kočárky,“ říká za organizační tým Petra Rodková.

Charitativní sbírka hraček Mámy pro Mámy pro děti maminek z azylových domů předčila očekávání pořadatelek stejně jako počet návštěvníků. Hračky budou v tomto týdnu roztříděny a předány sociálním pracovnicím v azylových domech Fillia v Českých Budějovicích a Jihočeská růže v Kostelci u Hluboké nad Vltavou. Vzhledem k jejich počtu se organizátorky spojili s Nemocnicí České Budějovice a část hraček poputuje na Infekční oddělení, případně dalším neziskovým organizacím a záchranným složkám, které pracují s dětmi v kritických situacích, například při dopravních nehodách.

Organizátorky předpokládají další činnost na tomto projektu. Další Mama Market by tak mohl otevřít své brány již na jaře příštího roku. 

Mama Market

Pondělí, 12. prosince 2016, 09:57

Mama Market
Mama Market

Tisková zpráva | Foto Jakub Matoušek

Štítky projekt, hračka, azylový dům, České Budějovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

První Budějcký Mama Market: Unikátní projekt podpořil třicet projektů z mateřské  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.