Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Zámecká slavnost vína v Českém Krumlově nabídne více než 300 vzorků vína

Festival vína Český Krumlov nabídne v sobotu 19. listopadu dlouho očekávanou a veřejností velmi oblíbenou Zámeckou slavnost vína. Návštěvníci degustační a prodejní přehlídky vín se v Zámecké jízdárně mohou těšit na setkání s 30 vinaři a degustaci více než 300 vzorků vín z Čech, Moravy, Slovenska, Rakouska, Španělska, Itálie, Francie, Německa, USA a Maďarska.

Oblíbená Zámecká slavnost vína se bude konat v sobotu 19. listopadu od 14:00 do 22:00 v Zámecké jízdárně. Návštěvníkům se představí 21 tuzemských a 10 zahraničních vinařství. Ta nabídnou k ochutnání celkem více než 300 vzorků vín.

„Velice nás těší, že kromě tradičních hvězdných vinařství Volařík, Reisten či Sonberk budeme moci letos návštěvníkům Zámecké slavnosti vína představit také další neméně hvězdná vinařství, jako například Zámecké vinařství Bzenec, které získalo titul Vinařství roku 2015, vinařství Vinselekt Michlovský, Víno Hort ze Znojemska, malé vinařství Salabka z Prahy či dynamicky se rozvíjející vinařství Trávníček a Kořínek nebo nová nadějná vinařství Fučík z Mikulovska a Rajhradské klášterní vinařství,“ uvádí Pavel Fučík ze Sdružení cestovního ruchu Český Krumlov, jednoho z pořadatelů festivalu.

Hvězdný importní výběr vín ze Španělska, Itálie, Francie a Německa představí generální partner Premier Wines & Spirits, svou selekci vín představí také hlavní partner velkoobchod Makro Cash and Carry a neméně zajímavá „školní“ vína představí Střední škola vinařská Valtice. Ze zahraničních vín budou moci návštěvníci ochutnat také vína z Rakouska, Maďarska, ale také kalifornská vína z legendárního Napa Valley v USA.

„Díky široké nabídce vzorků budou moci návštěvníci vnímat rozdíly mezi jednotlivými druhy vín a své poznatky si zapisovat do katalogu vín, který obdrží spolu s degustační skleničkou při vstupu,“ sděluje Miroslav Reitinger z Českokrumlovského rozvojového fondu, druhého z pořadatelů festivalu, a dodává: „Návštěvníci Zámecké slavnosti vína budou moci také hlasovat pro tři nejlepší vína ve dvou kategoriích: bílá&rosé vína a červená vína. Hlasování bude probíhat prostřednictvím webové aplikace speciálně vyvinuté pro Zámeckou slavnost vína v Českém Krumlově a bude uzavřeno ve 20:00, slavnostní vyhodnocení proběhne ve 21:00.“ Tři nejlépe hodnocená vína budou oceněna a zároveň šest vylosovaných hlasujících získá hodnotné ceny.

Po celou dobu Zámecké slavnosti vína bude možno zakoupit vína za zvýhodněnou festivalovou cenu a návštěvníkům bude k dispozici bohaté studené i teplé občerstvení. Kromě vín od vystavujících vinařů budou moci zájemci zakoupit také speciální edici vína odrůdy Solaris z vinařství Volařík s etiketou navrženou pro budoucí krumlovské víno. Autorkou etikety je studentka Střední uměleckoprůmyslové školy sv. Anežky České Michaela Říhová.

Také v letošním roce připravili pořadatelé pro návštěvníky Zámecké slavnosti vína Afterparty, která proběhne v baru Strojovna (restaurace Krumlovský mlýn) a na které zahraje českobudějovická kapela Fiesta Rock. Pro návštěvníky přehlídky je vstup zdarma.

Festival vína Český Krumlov probíhá až do 26. listopadu. V rámci programu Víno & Gastronomie & Kultura budou moci zájemci ještě ochutnat proslulé šampaňské La Grande Dame vyráběné z hroznů na keřích 200 let starých, tradiční i netradiční odrůdy ze starých i mladých vinohradů z rodinného vinařství Václav Šalša či vína z Toskánska.

Více informací naleznete na www.festivalvinack.cz, sledovat můžete také facebookovou stránku Festivalu vína Český Krumlov.

Vstupenky na Zámeckou slavnost vína a akce konané v rámci programu Víno & Gastronomie & Kultura mohou zájemci zakoupit v Infocentru Český Krumlov, případně je lze rezervovat on-line.

Tisková zpráva

Štítky víno, slavnost, vinařství, Český Krumlov, USA, Itálie, Německo, Francie, Španělsko, Rakousko, Maďarsko, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zámecká slavnost vína v Českém Krumlově nabídne více než 300 vzorků vína  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.