Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

České Budějovice objektivem Milana Bindera a perem Martina Maršíka: při pohledu na teplárenský komín zvedáme hlavu, jak ale vypadá, když na něj koukáme svrchu?

Druhý nejvyšší českobudějovický teplárenský komín byl postaven v roce 1965 v Novohradské ulici. Je vysoký 120 metrů a při zemi má průměr 8 metrů. Jeho horní rozpětí je 4,5 metru, samotný otvor v hrdle je široký 3,5 metru. V roce 2014 byla provedena jeho celková oprava a modernizace.

Při příležitosti postavení speciálního jeřábu, pomocí kterého se komín opravoval a „vložkoval“, se Milan Binder nechal vyzvednout v kleci nad stavbu a pořídil několik unikátních fotografií. Kdo zná Milana Bindera osobně a ví o jeho obavách z výšek, tak je překvapen, že tyto fotografie jsou ostré a neroztřesené. Důvody jsou dva – jednak fototechnika jde mílovými kroky kupředu a existují kvalitní stabilizátory obrazu a druhý důvod je ten, že u profesionálů jde strach stranou, když mají možnost udělat zajímavé a jedinečné fotografie. Takže Milane, bobřík odvahy pro tebe a pro nás neobvyklé pohledy na českobudějovickou teplárnu a blízké okolí.

Autoři | Foto Milan Binder

Štítky komín, Milan Binder, České Budějovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

České Budějovice objektivem Milana Bindera a perem Martina Maršíka: při pohledu na teplárenský komín zvedáme hlavu, jak ale vypadá, když na něj koukáme svrchu?  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.