Počasí dnes21 °C, zítra22 °C
Úterý 14. května 2024  |  Svátek má Bonifác
Bez reklam

České Budějovice objektivem Milana Bindera a perem Martina Maršíka: hostinský Evžen Na Spojce končí, končí i točený Samson?

Po více než třiceti letech odchází do důchodu legendární výčepní a kuchař zvaný Evžen z rožnovské hospody Na Spojce. Kde jinde v Českých Budějovicích si dnes můžete dát v kamenné hospodě desítku za osmnáct korun? My jinou neznáme. Jeho jídlo, kdy nezřídka hostům přidával přímo z pekáče, je legendární. Pokud ho chcete ještě ochutnat, máte čas do neděle.

Jen opravdu nejstarší obyvatelé Českých Budějovic by si mohli vzpomenout, že se v této hospodě čtvrté cenové kategorie točilo něco jiného než Samson. V současné době je v našem městě jen pár hospod, kde můžeme na tuto značku pěnivého moku narazit, např. U Havlíčka.

Co víme z historie hostince? Moc toho není. Snad jen to, že své hosty měl již v dobách, kdy okolo vedla prašná silnice bez chodníků, jak dokazuje fotka, která visí na stěně lokálu.

Evžen končí. Skončí i hospoda Na Spojce? To zatím nevíme, ale pokud bude pokračovat, bude jiná. Možná lepší, možná horší, ale každopádně bez Evžena. Evžene hodně štěstí.

Autoři | Foto Milan Binder

Štítky České Budějovice, hospoda, Milan Binder

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

České Budějovice objektivem Milana Bindera a perem Martina Maršíka: hostinský Evžen Na Spojce končí, končí i točený Samson?  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.