Počasí dnes7 °C, zítra7 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Den zahrádkářů v Rudolfově nabídl návrat k přírodě a ochutnávku domácích jídel

Milovníci přírody a pěstování bylinek se sešli v sobotu 23. července v rudolfovském areálu zahrady Anastazie. Mezinárodní den zahrádkářů každoročně připadá na tento den a místní spolek Naše zahrádka si při této příležitosti připravil program na nedělní podvečer. Odhadem na místo dorazilo kolem dvou set lidí, akce se poprvé konala loni.

„Hlavní myšlenkou setkání bylo to, že každý mohl přinést cokoliv z přebytku své zahrádky nebo vlastní produkce, ať už to jsou bylinky, zelenina, marmelády či šťávy,“ říká jedna z organizátorek Alena Kučerová. Zajímavostí byla například bylinka Rýmovník, která léčí rýmu nebo domácí pleťová růžová voda. Zároveň ten, kdo nemá vlastní zahrádku, mohl přinést cokoli na rautový stůl a podělit se i o originální recept.

Návštěvníci v zahradě na Rudolfově mohli být svědky minivýstavy, která představila principy přírodních zahrad, zajímavosti o včelách, zapomenuté plody či divoké bylinky. Děti si užily malování přírodními barvami (řepou, měsíčkem apod.), poznávačku bylinek, lázničky pro nožky, malování na obličej a mnoho dalšího. Večer se návštěvníci mohli nechat inspirovat krátkými ukázkami netradičního zpracování surovin a den zakončilo oblíbené opékání buřtíků.

Den zahrádkářů

Pondělí, 25. července 2016, 12:33

Den zahrádkářů
Den zahrádkářů

Štítky bylinky, Rudolfov, příroda, Alena Kučerová, jídlo, zahrada

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Den zahrádkářů v Rudolfově nabídl návrat k přírodě a ochutnávku domácích jídel  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.