Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

KOMENTÁŘ: Svět se zbláznil, hospody bez Pokéstopů zkrachují

Myslíte si, že vynález kola nebo telefonu pro nás byl nějak významný? Určitě uvedení vynálezu nemělo takový úspěch, jako mobilní hra Pokémon GO. Davové šílenství, svítící obrazovky ve dne v noci, vybité mobily, pokles pracovního nasazení - Pokémon GO.

Ještě jednou bych chtěl zopakovat větu z titulku, svět se zbláznil.

Včera jsme s kamarádem chtěli zajít na pivo a jelikož bydlím kousek od centra, vyšel jsem pěšky. Příjemně a v klidu jsem putoval k oblíbené hospůdce. Jenže, čím blíž jsem byl centru, potkával jsem víc a víc zvláštních lidí s mobilem v ruce.

Jednotlivci, dvojičky, skupiny, všichni. Připadal jsem si jako mudla obklopen davy pomatených kouzelníků v divných pestrobarevných hábitech, jenže tohle je realita a ne Harry Potter.

Každý druhý svíral v rukou mobil, sem tam se zastavil, ťuknul a zase kráčel dál. Kráčel dál s pohledem upřeným do mobilu, to je potřeba zdůraznit, jelikož v brzké době očekávám spoustu úmrtí z důvodu nepozornosti. Protože z logiky věci vyplývá, že Pokémon na silnici patří, ale proč by tam sakra mělo jezdit auto.

Kdo Pokémon GO nezná, pravděpodobně se vrátil z místa bez internetu někde hodně daleko od lidí, jelikož Pokémon GO, je obrovský fenomén posledních dnů.

Takže ve zkratce, chodíte s mobilem po městě a sem tam objevíte Pokémona, toho se snažíte chytnout, toť vše, možná právě v tom spočívá úspěch hry, je to jednoduché.

Po příchodu do města jsem nepřestával být ohromen. Tu hru hrál každý, lidi seděli na místech, kde jsou takzvané Pokéstopy (většinou nějaká památka, socha, pamětní deska) a lovili na těchto místech Pokémony ve skupinách.

Krátce popíši související Pokérevoluci v restauračních zařízeních.

Pokud chcete mít úspěšný podnik, je naprosto nezbytné, mít hned vedle hospůdky minimálně 2 Pokéstopy. Další nezbytností je samozřejmě zahrádka, která umožní vaším hostům, pokrýt větší plochu, kde by se mohli vyskytovat Pokémoni. Potřebujete také vábničku, to je herní prvek, který se upevní na Pokéstop, poté láká Pokémony a vaši návštěvníci budou pít o to víc. Poslední bod je samozřejmě pivo či jiný alkohol, aby hostům nemohlo dojít, že je jim třicet, sedí v hospodě a místo povídání či práce zběsile klikají na každého nového příchozího Pokémona.

Včerejšku jsem prostě nemohl uvěřit, každý lovil, každý, potkali jste neznámého a hned jste věděli, co zrovna dělá. Loví. I když se mi hra zdá zvláštní a zatím moc nepřináší, líbí se mi jako sociální prvek.

Kamarád také lovil, a když jsme přišli k místu, kde se shromažďovali hráči, mohli jsme se ihned začít bavit a měli jsme společné téma s novými lidmi.

Stále nedokážu uvěřit, jak moc se Pokémon GO rozšířilo, nehraje to pár lidí, hrají to všichni. Zkuste vyjít ven a mapovat, kdo asi hraje, poznáte ho jednoduše, bude vypadat jako blázen, který si myslí, že skrze kameru vidí Pokémony.

Na závěr bych chtěl demonstrovat nové pojetí hospodské zábavy na několika případech ze včerejší noci.
Vábnička, o které jsem mluvil, láká to ty potvory k vaší hospodě, je ve hře celkem vzácná, takže ji hned vypotřebujete, navíc funguje jen 30 min. Určitě chápete, že vám na celý večer jedna nebude stačit, potom přichází na řadu směnný obchod. „Máte tady někdo vábničku?“ a z vedlejšího stolu se ozve tajemné: „Mám, ale za panáka.“
No a tak to funguje, hra vlastně nutí k pití, jelikož majitel vábničky pomůže celé hospodě. Vy jako budoucí hospodští, byste mu měli dát ještě pivo gratis, protože minimálně polovina hospody ještě půl hodiny zůstane.

Když jsem seděl opodál a poslouchal rozhovor o Pokémonech, zvláštní paradox, dětská záležitost a řeší se hlavně v hospodě a řeší ji lidi nad třicet, opilí trenéři Pokémonů si stěžovali na místo svého bydliště. Zjistili, že člověk, který bydlí nad Pokéstopem, má neomezený přísun Pokéballů a dalších předmětů, takže začali přemýšlet o přestěhování, aby byli, jak sami nazvali Pokémóní králové. Tak jim držme palce.

Když jsem odcházel, tak mě ještě pobavil plán s přiděláním agregátu na záda, jelikož powerbanka na mobil stejně moc nevydrží a vy musíte lovit pořád. A poslední srdceryvný příběh o tom, jak muž v práci chytil tři nové Pokémony, tak aspoň se mu teď v práci bude líbit. Jen jeho pracovní nasazení je zaměřené trochu jinam.

Na závěr? Svět se zbláznil a vy to můžete sledovat.

Kupujte rychle zásoby, metla lidstva není alkohol, je to Pokémon.

Autoři

Štítky hospoda, Pokémon, pivo, Harry Potter

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

KOMENTÁŘ: Svět se zbláznil, hospody bez Pokéstopů zkrachují  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.