Počasí dnes7 °C, zítra10 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Při rozvozu tištěného vydání pomáhá elektromobil Volkswagen e-Golf z temelínské elektrárny

Úterní číslo tištěné čtrnáctidrbny, které se během dne dostane do vašich poštovních schránek nebo jej naleznete na stáncích oblíbených trafik, bude mít pořádnou energii. Ne, že by bylo plné třaskavých článků, ale Skupina ČEZ zapůjčila Budějcké Drbně pro jeho rozvoz z Jaderné elektrárny Temelín elektromobil Volkswagen e-Golf .

Prakticky ihned poté, co vystoupil ze závodního vozu pro 5. New Energies Rallye Český Krumlov, si šéfredaktor Budějcké Drbny Lukáš Dvořák převzal před Jadernou elektrárnou Temelín klíčky od bílo-oranžového krasavce ve službách Skupiny ČEZ. „Těší nás, že můžeme e-Golf využít pro rychlejší rozvoz druhého čísla tištěné Drbny tak, aby bylo u jeho majitelů co nejdříve. Že je k tomu e-Golf skvělý parťák, jsem se přesvědčil hned při projížďce vozu,“ uvedl při předání Dvořák.

Na nové číslo se už teď těší i v elektrárně. Její mluvčí Marek Sviták si pochvaloval obsah vůbec prvního vydání a doufal, že očekávání splní také druhé číslo. „Jsme rádi, že elektromobil Jaderné elektrárny Temelín pomůže Budějcké Drbně při distribuci dalšího vydání její tištěné podoby. Minule jsme si v něm skvěle početli a těšíme se, kterými články nás redaktoři zaujmou tentokrát,“ zmínil při předání vozu mluvčí elektrárny.

Za první čtyři měsíce letošního roku se v České republice registrovalo 73 nových elektromobilů. Loňský rok to bylo celkem 367. Celkem po českých silnicích jezdí tisícovka elektromobilů, která dohromady spotřebuje tolik elektřiny, co stejný počet českých domácností. V roce 2015 byly nejprodávanějšími značkami v České republice Volkswagen, Nissan, BMW a Tesla model S. ČEZ elektromobilitu rozvíjí ve spolupráci s automobilkami, obchodními centry nebo radnicemi po celé České republice.

„Tisícovka elektromobilů, která je v současnosti v České republice registrována, ročně spotřebuje tolik elektřiny, co Temelín vyrobí přibližně za hodinu,“ poznamenal tiskový mluvčí Jaderné elektrárny Temelín Skupiny ČEZ před odjezdem Volkswagenu e-Golf do Českých Budějovice.

Foto Jan Luxík

Štítky elektromobil, Volkswagen, Jaderná elektrárna Temelín, elektrárna, ČEZ, Drbna.cz, Česko, Lukáš Dvořák, Český Krumlov, BMW

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Při rozvozu tištěného vydání pomáhá elektromobil Volkswagen e-Golf z temelínské elektrárny  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.