Počasí dnes15 °C, zítra17 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Nemocnice vydala knihu o stromech ve své zahradě

Více než čtyř stům dřevinám v zahradě písecké nemocnice se věnuje publikace Hany Vyternové „Jsou tu s námi“. Knihu na konci loňského roku vydala Nemocnice Písek a letos v lednu ji slavnostně pokřtila symbolickým zalitím dvou nových stromků, které budou na jaře do zahrady vysazeny.

Kniha o stromech v nemocniční zahradě vznikla tak trochu souhrou okolností a náhod. Nebýt projektu péče o stromy, nejspíš by zůstalo jen u krátkého článku do ročenky o tom, že tu máme i zahradu a v ní stromy jako třeba kaštanovník nebo dřezovec. Že stromy jsou už od pradávna propojeny s životy lidí nebo že podvědomě vyhledáváme pohled do zeleně, by se do článku nevešlo. Projektem podrobně zpracované rozmístění více než 400 dřevin v areálu je doplněné informacemi a zajímavostmi o jednotlivých druzích. Významnou roli v knize mají samozřejmě fotografie,“ uvedl ředitel písecké nemocnice Jiří Holan.

Formu a vzhled dal knize grafik Michal Jánský, fotografové Pavel Komas a Jiří Procházka zachytili neopakovatelnou náladu napříč ročními obdobími, a tím i zdokumentovali stav vegetace. Staré fotografie v úvodní kapitole nabízí srovnání se současností a připomínají proces změn v průběhu několika desetiletí. „Kniha Jsou tu s námi nemá ambice poučovat nebo vzdělávat, chce jen upozornit na často přehlíženou skutečnost, jak je pro nás důležitá zeleň v našem okolí,“ doplnil ředitel nemocnice.

Tisková zpráva

Štítky Nemocnice Písek, kniha, Jsou tu s námi, zahrada, nemocnice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nemocnice vydala knihu o stromech ve své zahradě  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.