Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

GLOSA: A kdo uklidí po mejdanu?

„Kluci, nešlapejte v těch střepech,“ říká třicetiletá maminka svým dvěma synům. Ti se však brání, její přání splnit nemohou. Českobudějovické náměstí Přemysla Otakara II. je půl dne po oslavách příchodu nového roku stále zaneřáděné.

Úklidová četa sice dopoledne nastoupila do plánované služby, jenže v dost tristním počtu. O čistotu po bujarém večírku se v současné době starají dva lidé. Docela nepoměr, když si uvědomíme, že na největším náměstí téměř stotisícového města se každoročně sházejí davy lidí.

České Budějovice jsou turisty velmi vyhledávaným místem, bez ohledu na to, jaké je roční období. Proto i dnes jsou vidět v centru skupinky cizinců. Jaký to asi musí být pohled na zaneřáděnou chloubu města? Dost možná si pro příště rozmyslí, zda se do krajské metropole podívají.

Když jsem v roce 2014 navštívil nizozemský Rotterdam, hrálo se zrovna v Brazílii čtvrtfinálové utkání fotbalového mistrovství světa mezi Nizozemskem a Kostarikou. Po vítězném penaltovém rozstřelu vybuchlo město plné lidí nadšením. Oslavy postupu by se daly přirovnat k těm silvestrovským u nás doma. A po jejich skončení? Úklid nepořádku během nočních hodin tak, aby se ti samí lidé ráno probouzeli do znovu krásně upraveného Rotterdamu...

Naši zastupitelé by si měli uvědomit, zda chtějí vést Budějce jako jihočeské město, nebo jihočeskou vesnici.

Štítky Přemysl Otakar II., České Budějovice, Rotterdam, Brazílie, Nizozemsko, Kostarika

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

GLOSA: A kdo uklidí po mejdanu?  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.