Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Zima neodradila. I letos se u Maláku konalo tradiční silvestrovské koupání

I letos na Silvestra se parta otužilců sešla u Malého jezu, aby si naposledy zaplavala v řece Malši. Již před třiceti lety s koupáním začal organizátor této akce - Jaroslav Nutil z SK Pedagog CB. Před samotným koupáním vzdali plavci poctu nedávno zemřelému reprezentačnímu brankáři Pavlu Srníčkovi.

Vzduch se od rána držel pod bodem mrazu a foukal nepříjemný vítr. To však neodradilo 15 odvážlivců od koupání. Pro přihlížející diváky bylo připraveno občerstvení v podobě punče, bábovky či jiných dobrot. Kapličtí otužilci byli poznat podle stejných námořnických plavek. Někteří plavci také použili rukavice, aby jim neomrzly prsty. Podle některých plavců se voda držela na příjemných 1,5 stupních Celsia, i tak ve vodě nacházeli zmrzlé kry, se kterými mohli plavat.  

Akce se pořádá na více místech v republice, Praha má i vlastní soutěže. Při takovém plavání je důležité, aby hlava zůstala suchá. Nejnepříjemnější ale bývá studený vítr. Přesně takový, jaký byl dnes. Počasí za oknem připomínalo jaro, ale skutečnost byla úplně jiná. Minulý rok bylo koupání i se sněhem, letos pouze s mrazem a větrem. Na sníh si musíme ještě počkat.

Autoři

Štítky koupání, plavec, Pavel Srniček, Malše, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zima neodradila. I letos se u Maláku konalo tradiční silvestrovské koupání  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.