Počasí dnes7 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Peníze od zaměstnanců Temelína pomohou rodině s hendikepovaným chlapcem

Téměř 200 tisíc korun získalo závěrem letošního roku Krizové centrum pro matku a dítě v Kostelci v Hluboké nad Vltavou. Peníze mezi sebou vybrali zaměstnanci Jaderné elektrárny Temelín, Nadace ČEZ potom získanou částku ještě zdvojnásobila. Část vybraných peněz získá centrum, druhou rodina, která usiluje o vlastní nový domov.

Mají hendikepovaného syna a kvůli nemoci jednoho z rodičů nezvládli splácet nájem a náklady spojené s bydlením, o které následně přišli. Střechu nad hlavou potom našli v Krizovém centru v Kostelci v Hluboké nad Vltavou. Teď této rodině svitla naděje, že s pomocí peněz od zaměstnanců elektrárny Temelín a za pomoci Krizového centra budou bydlet v novém. „S manžely se nám společně daří řešit jejich dluhy, problémem je kauce na nové bydlení. Díky sbírce ji bude možné složit,“ vysvětluje Marie Paukejové z Krizového centra pro matku a dítě.

„Zaměstnanci jsou zvyklí přispívat na charitativní akce, ale tentokrát bylo až dojemné, jak rychle přibývaly peníze na zvláštním účtu. Během několika dní jsme zaevidovali desítky tisíc korun a zbývající polovinu dodala Nadace ČEZ,“ popsal akci nazvanou Plníme přání zástupce energetiků Petr Šuleř.

Jak dodává Marie Paukejová, do Krizového centra je třeba koupit novou pračku, sušičku, doplnit ložní prádlo, nábytek a podobně. „Samozřejmě na kompletní obnovu a provoz to nestačí, ale za každý příspěvek jsme nesmírně rádi,“ doplňuje.

Projekt Plníme přání probíhal v celé České republice. Dohromady získalo osm azylových domů 1 269 264 korun, přesně polovinu přitom věnovali přímo zaměstnanci společnosti ČEZ. 

Štítky peníze, rodina, ČEZ, Temelín, Jaderná elektrárna Temelín, Hluboká nad Vltavou, Kostelec, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Peníze od zaměstnanců Temelína pomohou rodině s hendikepovaným chlapcem  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.