Počasí dnes14 °C, zítra21 °C
Pátek 3. května 2024  |  Svátek má Alexej
Bez reklam

Motocyklisté měli na Štědrý den sraz v Českých Budějovicích

Na českobudějovické náměstí Přemysla Otakara II. se ve čtvrtek sjelo kolem 1500 motocyklů všech typů a kubatur. Další přibližně tři tisícovky lidí se přišly na náměstí podívat. Mezi účastníky se vybralo 11 tisíc korun, které organizátoři předají 1. Centru zdravotně postižených Jihočeského kraje.

Motorkáři neměli v programu žádnou společnou vyjížďku. Částečně organizovaný byl jen příjezd na náměstí. Různé skupiny se sjely na benzinových pumpách na okraji Českých Budějovic a pak společně vyrazily na náměstí.

Loni se podle organizátorů sešlo na srazu kolem sedmi stovek motorkářů. „Letos byla účast zřejmě i díky pěknému počasí dvojnásobná,“ řekla Milena Chotěnovská z organizačního týmu. Součástí byl také koncert kapely Jiří Schelinger Memory Band. Akci rovněž podpořil primátor Českých Budějovic Jiří Svoboda, který přijel na chopperu.

V minulých letech se motocyklisté do Českých Budějovic sjížděli víceméně živelně. Letos se akce poprvé konala organizovaně. Pořadatelé proto domluvili s magistrátem, že od půlnoci 23. prosince do čtvrtečních 15:00 platil na náměstí zákaz parkování. Podle Chotěnovské organizátoři zatím nemají konkrétní představu o podobě příštího ročníku.

Vánoční motosraz 2015

Pátek, 25. prosince 2015, 11:00

Vánoční motosraz 2015
Vánoční motosraz 2015

Foto Dominik Svoboda | Zdroj ČTK

Štítky České Budějovice, Štědrý den, Přemysl Otakar II., Jihočeský kraj, Jiří Schelinger, Jiří Svoboda

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Motocyklisté měli na Štědrý den sraz v Českých Budějovicích  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.