Počasí dnes9 °C, zítra9 °C
Středa 17. dubna 2024  |  Svátek má Rudolf
Bez reklam

Rotace krajských ředitelů policie pokračují, jihočeskou vede od prosince Luděk Procházka

Novým šéfem Krajského ředitelství policie Jihočeského kraje je od prosince jednapadesátiletý Luděk Procházka. Ve funkci nahradil Miloše Trojánka, který se přestěhoval na jeho pozici do Prahy. K výměně došlo na vlastní žádost obou ředitelů. Podle policejního prezidenta Tomáše Tuhého se tím přenášejí zkušenosti z jednotlivých krajů.

Procházka nastoupil k policejnímu sboru v roce 1984, kdy byl přijat tehdejším ředitelem jihočeské policejní správy. Následně absolvoval policejní školu v Praze, kde také na místním oddělení v Karlíně začal svou kariéru. Od roku 1994 působil jako policejní rada na Odboru služby pořádkové policie hlavního města.

Mezi lety 1993 a 2003 byl zástupcem vedoucího pražského Odboru služby pořádkové a železniční policie. Velel například bezpečnostním opatřením při zasedání Mezinárodního měnového fondu v Praze, které provázely násilnosti, ale také během Summitu NATO. V roce 2003 se stal velitelem speciální pořádkové jednotky policie hlavního města.

Před sedmi lety byl ve funkci vyhlášen Velitelem roku. Od roku 2011 začal působit jako ředitel Obvodního ředitelství policie Praha IV, jehož oblast je označována za nejzatíženější policejní region. Zde byl také před dvěma lety oceněn jako Manažer roku Krajského ředitelství policie hlavního města Prahy, kde se nakonec na jaře roku 2014 stal ředitelem. 

Ačkoliv by se mohlo zdát, že s příchodem nového ředitele do Českých Budějovic proběhnou personální změny, nebude tomu tak. „Jsem tu krátce, takže to nevylučuji. Ale v současné době k nim v žádném případě nedojde. Nevezu sem s sebou desetičlenný tým z Prahy. Je tady dobře fungující tým a budu s ním pracovat. Zná problematiku,“ uvedl Procházka s tím, že se na spolupráci těší.

Problém migrace je asi stále nejvážnějším tématem pro policii v kraji, což nový krajský ředitel potvrdil s tím, že jde o jeho prioritu ve funkci. „Jenom bych si přál, aby to pro mě byla minulost a v Jihočeském kraji, potažmo celé republice, byl na hranicích klid. Je v našich silách, abychom to společně udrželi. Je důležitá spolupráce mezi policií, občany a dalšími subjekty,“ přidal. 

Procházka se důkladně seznamuje i s jednotlivými policejními odděleními. Za sebou má již návštěvu Třeboně, Jindřichova Hradce, Protivína, Vodňan nebo Týna nad Vltavou. „Z 99 procent jsou zde podmínky velmi dobré a budu se snažit s ekonomickým náměstkem udělat nějaký krůček pro policisty například ve Vodňanech. To, co jsem včera viděl, není v 21. století dobrá vizitka policie,“ dodal závěrem. 

Štítky policie, Luděk Procházka, Praha, Jihočeský kraj, Tomáš Tuhý, hlavní město, Mezinárodní měnový fond, NATO, Karlín, Vodňany

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Rotace krajských ředitelů policie pokračují, jihočeskou vede od prosince Luděk Procházka  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.