Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

O vedení Jihočeského kraje bude usilovat 18 stran

Přízeň voličů na jihu Čech se při letošních krajských volbách 12. a 13. října pokusí získat osmnáctka politických stran a uskupení. V roce 2008 jich bylo třináct.

Kandidátní listiny mohly politické strany, politická hnutí a jejich koalice podávat na Krajský úřad Jihočeského kraje do 7. srpna.

„Jako první letos svou kandidátní listinu podala Občanská demokratická strana, a to 30. července. Poslední možný den podávání kandidátních listin je na úřad přinesli zmocněnci čtyř politických stran. Jako poslední byla přijata kandidátní listina KDU-ČSL,“ sdělila mluvčí Jihočeského kraje Kateřina Koželuhová.

Do 13. srpna musí krajský úřad podané listiny přezkoumat. Do tohoto data také mohou být do nich doplňováni kandidáti, případně může být změněno pořadí kandidátů. V případě, že krajský úřad zjistí na kandidátních listinách nějaké závady, do 14. srpna vyzve zmocněnce těchto volebních stran k jejich odstranění, což musí učinit do 23. srpna.

„Za další dva dny pak úřad úřad vydá rozhodnutí, a to buď o registraci kandidátních listin, nebo o jejich odmítnutí, případně o škrtnutí kandidáta z kandidátní listiny. Registrace je podmínkou vytištění hlasovacího lístku,“ řekla Koželuhová.

Napsal Dobrin Stojcev, Mediafax

Štítky volby, krajské zastupitelstvo, Jihočeský kraj, České Budějovice, kandidátní listina, politická strana, Česko, krajský úřad, Katharina Cibbini-Koželuch, ODS, KDU-ČSL, Mediafax

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

O vedení Jihočeského kraje bude usilovat 18 stran  |  Politika  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.