Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Novým primátorem Budějc bude Jiří Svoboda!

Páteční jednání o nové podobě zastupitelstva krajské metropole vzala dramaticky rychlý spád. Poté, co se nepodařilo dojednat shodu mezi vítězným hnutím ANO, ČSSD a KDU-ČSL, se okamžitě dostaly do hry OPB a TOP 09.

„Na krajském sněmu, který předcházel jednání se sociální demokracií, dostal vyjednávací tým mandát, aby nabídku od ČSSD nepřijal. Následně jsme se s nimi dohodli, že končíme toto kolo vyjednávání,“ potvrdil Jiří Svoboda z hnutí ANO důvody vzájemného neúspěchu.

ČTĚTE TAKÉ: Dohoda s ČSSD v nedohlednu, ANO zvyšuje své nároky

Budějcká Drbna také neváhala ověřit informace Miroslava Jocha z ČSSD, který řekl, že po nevydařeném jednání s týmem ANO pod vedením Jiřího Svobody si zástupci nejsilnější strany pozvali na schůzku současného primátora Juraje Thomu. „Samozřejmě jsme začali okamžitě postupovat dále. Je potřeba jednat rychle,“ přiznal Svoboda.

A svým slovům dostál. Přestože s druhou nejlepší stranou komunálních voleb námluvy vázly, s Občany pro Budějovice takový problém nebyl. „Hnutí ANO, vítěz voleb v Českých Budějovicích, utvořil koalici podle vůle členské základny. A to sice s Občany pro Budějovice, TOP 09 a KDU-ČSL,“ řekl Jiří Svoboda, který se stane novým primátorem devátého největšího města České republiky.

V nové radě obsadí ANO pět křesel, Občané pro Budějovice čtyři křesla, TOP 09 a KDU-ČSL si zbylá dvě rozdělí shodně.

Vše je tedy připraveno a zdá se, že i Budějčáci se už brzy dočkají svého nového vedení. Ustavující zastupitelstvo by se mělo konat 6. listopadu.

Štítky koaliční jednání, České Budějovice, ANO, OPB, TOP 09, KDU-ČSL, nový primátor, Jiří Svoboda, ANO 2011, primátor, ČSSD, Miroslav Joch, Juraj Thoma, Volby do zastupitelstev obcí v Česku

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Novým primátorem Budějc bude Jiří Svoboda!  |  Politika  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.