Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Audit odhalil dílčí nedostatky v hospodaření města

Každoročně vystavuje nezávislý auditor městu České Budějovice vysvědčení za jeho roční hospodaření. To, že i za loňský rok odhalil nedostatky, potvrdil ve středu náměstek primátora pro ekonomiku a majetek města Miroslav Joch (ČSSD).

Auditor městu vytýká pozdní předávání dlouhodobého hmotného majetku příspěvkovým organizacím, pozdní zařazování pořízených věcí do evidence majetku města či dělení zakázky na menší celky u nákupu 72 kusů vstupních dveří, kde měla být soutěž pro celou dodávku najednou.

„Vedení města přijme taková opatření, která zajistí, že se situace již opakovat nebude a auditor nám napřesrok vystaví lepší vysvědčení,“ ujišťuje Miroslav Joch.

A jaké radnice podnikne konkrétní kroky? „Při investičních akcích se zaměříme na kontrolu již v průběhu akce, abychom mohli včas předcházet případným nedostatkům. Dále jsme zajistili, aby informace o akcích mohly sdílet všechny zainteresované odbory a předešli jsme se tak tvrzením odborů, že nereagovaly, protože informace neobdržely včas,“ dodal náměstek.

Napsal Dobrin Stojcev, Mediafax
Foto: archiv města

Štítky Miroslav Joch, ČSSD, České Budějovice, Mediafax

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Audit odhalil dílčí nedostatky v hospodaření města  |  Politika  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.