Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Zastupitelstvo znovu řešilo zábradlí u slepého ramene. Thoma jednal protiprávně, zlobí se Konečný

Zdánlivě banální záležitost, kterou bylo odstranění zábradlí u slepého ramene Malše, opět rezonovala dnešním zastupitelstvem. V jeho úvodu totiž bývalý náměstek František Konečný předložil materiál, který měl řešit údajné protiprávní jednání prvního náměstka Juraje Thomy.

Téma otevřel František Konečný (ANO) hned na začátku zastupitelstva. Podle něj jednal Juraj Thoma (HOPB) protiprávně, když nechal zábradlí z části slepého ramene odstranit i přesto, že podle stavebního úřadu to bylo v rozporu se stavebním zákonem. Na stanovisko stavebního úřadu přitom upozornil opoziční zastupitel Martin Kuba (ODS) už na konci srpna.

Konečný ale neargumentoval jen vyjádřením stavebního úřadu, vyžádal si také stanovisko inspektorátu práce, a apeloval na to, že zábradlí bylo odstraněno v městské památkové rezervaci. „Jakýkoliv sebemenší zásah v památkové rezervaci vyžaduje stanovisko památkového ústavu, mám osobně ověřeno, že ústav nikdo nekontaktoval a ani odbor památkové péče. Nebylo k tomu vydání žádné stanovisko, přestože podle zákona k tomu musí být,“ uvedl Konečný. Řekl také, že pokud se v místě stane nějaké neštěstí, je si jistý, že to odnesou úředníci a politici se z toho „vymluví“.

Odstranění zábradlí stavební úřad nedoporučil. Není to závazné stanovisko, vysvětluje radnice

Jen málo činů radnice vyvolalo tolik reakcí, jako odstranění části zábradlí u slepého ramene Malše. Nejdříve se lidé obávali, že se u neohraničeného břehu budou topit lidé, teď se objevil dokument, který ukazuje, že stavební úřad radnici...

Juraj Thoma reagoval na celý bod jedním příspěvkem. Uvedl, že kdyby František Konečný avizoval, že chce o bodu debatovat, rada města mohla připravit materiály a k celé problematice se mohla vést kvalifikovaná debata. Upozornil také na to, že celé vystoupení je hlavně o osobních antipatiích ze strany Konečného. „Chci vás všechny upozornit, že takovýchto vystoupení si do konce funkčního období tohoto zastupitelstva od pana Konečného na moji adresu vyslechneme ještě několik,“ dodal první náměstek.

Koalice má víc vnitřních problému sama se sebou

I přesto, že odstranění zábradlí už dříve Martin Kuba kritizoval, upozornil dnes na to, že úvod zastupitelstva ukazuje, že současná koalice si příliš nerozumí. „Možná by bylo třeba si tyhle věci předně vyříkat spolu. Že něco nefunguje není problémem opozice, ale je to problém koalice, která spolu vůbec nekomunikuje. Už jen to, že dokážete vyvolat debatu o tom, že jedna strana koalice zpochybňuje to, co udělala druhá strana, svědčí o tom, že současná koalice má víc vnitřních problémů sama se sebou než s řešením opravdu důležitých věcí, které tohle město potřebuje,“ řekl.

Štítky zastupitelstvo, České Budějovice, Juraj Thoma, František Konečný, zábradlí, stavební úřad, Martin Kuba, Malše, koalice, ANO 2011, Občané pro Budějovice, ODS

Zastupitelstvo znovu řešilo zábradlí u slepého ramene. Thoma jednal protiprávně, zlobí se Konečný  |  Politika  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.