Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Primátorem Českých Budějovic zůstane Jiří Svoboda. Město povede čtyřkoalice

Následující funkční období povede Budějce čtyřčlenná koalice ANO, Hnutí Občané pro Budějovice, uskupení Společně pro Budějovice a Čisté Budějovice se STAN. Primátorem města zůstane Jiří Svoboda.

Ze 45 členů bude mít nová koalice v zastupitelstvu celkem 27 křesel. Podle Jiřího Svobody je navrženo i rozdělení jedenáctičlenné rady. V té by mělo usednou pět členů ANO, čtyři radní budou z HOPB, a po jednom potom Společně pro Budějovice a Čisté Budějovice se STAN. Přesná jména by měla být jasná dnes odpoledne.

Kvůli počtu subjektů v nové koalici se změní počet náměstků. ANO a HOPB budou mít každý po dvou, zbývající dvě uskupení po jednom. Ze současných čtyřech náměstků jich tedy bude na radnici šest.

Za ANO budou tuto funkci zastávat současní náměstci František Konečný a Petr Holický. Za HOPB to bude Juraj Thoma a Ivo Moravec, Čisté Budějovice a Starostové tuto funkci svěří Viktoru Vojtkovi. Kdo se stane náměstkem za TOP 09 a KDU-ČSL zatím není jasné. „Budeme o tom ještě dnes s kolegy jednat,“ uvedl lídr Tomáš Bouzek.

Domluvená koalice tak čeká jen na podpis smlouvy, ke kterému dojde zítra dopoledne.

Foto Redakce

Štítky volby, politika, koalice, České Budějovice, Jiří Svoboda, ANO 2011, Starostové a nezávislí, Občané pro Budějovice, František Konečný, Juraj Thoma, Ivo Moravec, TOP 09

Primátorem Českých Budějovic zůstane Jiří Svoboda. Město povede čtyřkoalice  |  Politika  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.