Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Vratislav Kulhánek oznámil kandidaturu na prezidenta

Bývalý šéf Škody Auto a rodák z Českých Budějovic Vratislav Kulhánek oznámil kandidaturu na prezidenta. Třiasedmdesátiletý manažer a ex-předseda Českého svazu ledního hokeje bude kandidátem znovuzrozené strany ODA, která mu pomůže sehnat 50 tisíc podpisů pod nominační petici.

Předseda ODA Pavel Sehnal potvrdil, že jeho strana bude Kulhánka v prezidentské kampani podporovat i finančně. Konkrétně až do výše 50 milionů korun. Kulhánkovi zároveň předal členský průkaz s číslem 22018, jenž symbolizuje předpokládaný termín prezidentských voleb.

„Podle toho, co slyším, tak by šance měly být velké,“ myslí si Kulhánek o možnoství svého zvolení. Vzhledem k jeho prefesním zkušenostem se zařadil ke třem nejvážnějším kandidátům v prvním kole prezidentských voleb – současné hlavě státu Miloši Zemanovi, textaři Michalu Horáčkovi a bývalému předsedovi Akademie věd České republiky Jiřímu Drahošovi. Právě Drahoš je, podle průzkumu Seznam.cz, v současné době největším kandidátem na úspěch.

Kulhánek má stanovených pět bodů, které popisují, co by chtěl ve funkci prezidenta České republiky změnit. Vláda má vládnout pod kontrolou parlamentu, chce dbát na přísnější dodržování ústavy, navrátit vážnost a důstojnost úřadu prezidenta republiky, připomenout Čechům, že mají být na co hrdí a dostat děti od počítačů ke sportu. „Prezident nemůže být všeználek, byť třeba si to i může myslet,“ řekl. Doplnil, že by se nevěnoval politikaření.

Rodák z Českých Budějovic nyní působí v dozorčí radě pojišťovny Kooperativa. Dříve vedl Sdružení automobilového průmyslu, byl viceprezidentem Svazu průmyslu a dopravy. Od roku 2002 byl navíc členem světového výkonného výboru Mezinárodní obchodní komory. Mezi lety 2004 a 2008 vedl Český svaz ledního hokeje a působil i Českém olympijském výboru. Hrál závodně volejbal, běhal maraton a jezdil rallye.

Foto Bramberka Nová | Zdroj ČTK

Štítky Vratislav Kulhánek, Český svaz ledního hokeje, České Budějovice, ŠKODA AUTO a.s., Jiří Drahoš, Pavel Sehnal, Miloš Zeman, Michal Horáček, Akademie věd České republiky, Seznam.cz

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vratislav Kulhánek oznámil kandidaturu na prezidenta  |  Politika  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.