Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Petr Novák odstoupí z představenstva Jihočeských nemocnic

Člen představenstva společnosti Jihočeské nemocnice za hnutí ANO Petr Novák ke 30. dubnu rezignuje na svou funkci. Ve stejný den ukončí také působení v představenstvu všech osmi krajských nemocnic. Novák tyto pozice zastával od začátku letošního roku. Právě spor ohledně Jihočeských nemocnic způsobil rozpad koalice v Jihočeském kraji. Tu tvořily ANO, ČSSD a Jihočeši 2012. ANO vyčítalo sociálním demokratům vysoké odměny pro členy představenstev nemocnic, zejména pro předsedu představenstva společnosti Jihočeské nemocnice Martina Bláhu.

„Rozhodl jsem se tak poté, co vyšlo najevo, že zástupci některých politických stran si v těchto orgánech za poslední roky vydělali desítky milionů korun,“ uvedl Novák v tiskovém prohlášení. Novák měl od ledna stejné odměny jako další členové představenstva – Martin Bláha a Michal Čarvaš.

ČTĚTE TAKÉ: Kdo kope za ANO v nemocnicích? Petr Novák s podivnou morálkou, který lhal o vzdělání 

Jihočeský kraj patrně povede koalice ČSSD, KDU-ČSL, Jihočeši 2012 a Pro Jižní Čechy, která bude mít 28 zastupitelů z 55. Zástupci těchto subjektů by to mohli oznámit v úterý.

Spory mezi ČSSD a ANO začaly na březnovém jednání zastupitelstva. ANO kritizovalo Bláhův plat. Navíc ANO poukazovalo na to, že Bláha nechává stavět pro Zimolu rekreační dům v Lipně nad Vltavou.

Stejné věci kritizovali i opoziční zastupitelé a snažili se získat dostatečnou podporu pro svolání mimořádného zastupitelstva. Iniciativa nakonec získala potřebný souhlas minimálně od třetiny zastupitelů a mimořádné zasedání se uskuteční 27. dubna.

Foto nemcb.cz | Zdroj ČTK, Yvetta Chmelová

Štítky Petr Novák, ANO 2011, nemocnice, Jihočeské nemocnice, a.s., Martin Bláha, ČSSD, Jihočeský kraj, Jihočeši 2012, KDU-ČSL

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ilja Muromec

V podstatě máte padáka!!!!!! ještě by to chtělo vrátit všechny přijaté mzdy. nemáte žádné morální právo přijímat peníze z veřejných prostředků. také je třeba vyřešit služební auto,které jste požadoval a tak vlastně způsobil škodu. TO vše na základě vaší vylhané morálce založené na podvodu.

Sobota, 15. dubna 2017, 03:53Odpovědět

Ilja Muromec

Pane Novák a kdo myslíte,že by s vámi jednal, s podvodníkem,v minulosti pasákem a kdoví co za váma ještě stojí.ODs dnes a v minulosti jsou sice již politické Zombie v čele s kubou,a který má ještě resty coby bývalý náměstek jihočeského kraje by si ani on s takovou kreaturou nesedl k jednomu stolu.Vařit vodu na někoho, to chce argumenty. Jediná věc, která se udála je,že občané věřili oblíbeným oběma hejtmanům tolik,že se neptali,kolik, že vyplácí v představenstvech odměn a v jaké výši. ˇA na to si již dáme pozor. ODS si sama na sebe vaří vodu a Ano jí má přichystanou.To ,že si nechce k jednacímu stolu sednout již nikdo jak s ANO tak ODS mluví za vše. Jó Zombie z ANO a ODS lidé nezapomínají.A Novák? vůbec se divím ,že mu někdo ještě poskytuje prostor k výjádření. Poslední bezdomovec u Kauflandu má větší hodnotu,než tenhle hochštapler jo a tu hluchoněmou si vemte také sebou- (holku z Pardubic).

Sobota, 15. dubna 2017, 03:49Odpovědět

Petr Novák odstoupí z představenstva Jihočeských nemocnic  |  Politika  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.