Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Nejsme tvrdí, ani zásadoví. Jsme jen směšní a nesrozumitelní, řekl Zimola na sjezdu ČSSD

Hejtman Jiří Zimola v Brně na sjezdu sociálních demokratů svou stranu kritizoval. Podle něj se ČSSD diví, že jí lidé nerozumí. Strana z toho neviní sebe, ale Andreje Babiše, kterého si přitom před třemi lety vzala do vlády, řekl.

Zimola promluvil k delegátům před vyhlášením vítěze volby prvního místopředsedy. „Osmnáct let hájím barvy ČSSD, ale nebudu mlčet. Naříkáme, fňukáme a stěžujeme si, že lidé utíkají od politků a od politiky. Divíme se, že nám lidé nerozumí a nechválí nás za obecné dobro,“ uvedl Zimola.

„ČSSD z toho viní Babiše. Toho Babiše, kterého jsme si vzali do vlády. Nazýváme ho bolševikem a oligarchou, ale nejsme ani tvrdí, ani zásadoví. Jsme jen směšní a nesrozumitelní. Jsme jen vykřičník, který změkl a stal se otazníkem. Babiš nám jen nastavil zrcadlo. A my se spoléháme na bezmeznou trpělivost voličů. Neptejme se, proč lidé volí jiné, ale proč nevolí nás,“ zdůraznil Zimola.

Podle něj stát není firma, ale rodina. „Je to rodina, která se postará o své slabší členy a nepropustí je pro nadbytečnost. Nemusíme urážet konkurenty a tvrdit, že se proti nám všichni spykli. Nemusíme si přivlastňovat cizí úspěchy. Stačí být uvěřitelní a přímí, pak nám lidé budou rozumět. Naše strana je plná šikovných a pracovitých lidí. Tisíce obecních zastupitelů a držení třetiny senátu mluví o naší hrdosti i naději,“ dodal Zimola.

Foto Matěj Večeřa | Zdroj ČTK

Štítky ČSSD, Jiří Zimola, Andrej Babiš, Brno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nejsme tvrdí, ani zásadoví. Jsme jen směšní a nesrozumitelní, řekl Zimola na sjezdu ČSSD  |  Politika  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.