Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Jihočech Jan Mládek skončí v čele ministerstva průmyslu. Vaz mu srazila drahá mobilní data

Jihočech Jan Mládek odejde na konci února z čela ministerstva průmyslu a obchodu (MPO). Premiér Bohuslav Sobotka návrh na jeho odvolání předloží ve čtvrtek prezidentovi Miloši Zemanovi, kterému také jako prvnímu sdělí jméno Mládkova nástupce. Mládek čelil v posledních dnech kritice kvůli vyjadřování resortu v debatě o cenách mobilních dat a části novely telekomunikačního zákona.

Sobotka nebyl spokojen s tím, jak Mládek problematiku řešil. „Usiluji o to, aby se snížila cena mobilních dat, ze strany ministerstva se mi nedostávalo dostatečné podpory. Ministerstvo bohužel v posledních týdnech vysílalo velmi rozporuplné signály. Některé věci, které zaznívaly, přímo urážely veřejnost," řekl Sobotka.

Jan Mládek na tiskové konferenci uvedl, že je odvoláním zklamán, ale zároveň je pro něj prý úlevou. „Premiér rozhodl podle svých poradců a nikoliv podle skutečnosti,“ řekl a dodal, že on své úkoly plnil.

O Mládkově konci v čele resortu se spekulovalo několikrát. Loni ministr nabízel rezignaci v souvislosti se svým neúspěchem v senátních volbách na Táborsku, premiér se však rozhodl ponechat ho ve funkci. 

Mládek je třetím ministrem ČSSD, který za posledních několik měsíců končí ve funkci. Na konci listopadu vystřídal Miloslav Ludvík v čele ministerstva zdravotnictví Svatopluka Němečka a ministrem pro lidská práva se místo Jiřího Dienstbiera stal Jan Chvojka. Jejich střídání Sobotka odůvodnil potřebou zvýšit dynamiku vlády.

Sobotka řekl, že Mládek za tři roky ve vedení resortu odvedl velký kus práce. „Chci mu za to jednoznačně poděkovat. Odvedl hodně práce, pokud jde o podporu investic či exportu, nicméně v poslední době jsem nebyl jako předseda vlády spokojen s tím, jak MPO pracuje,"  uvedl premiér.

Foto www.mladek.eu | Zdroj ČTK

Štítky Jan Mládek, Bohuslav Sobotka, Ministerstvo průmyslu a obchodu České republiky, Miloš Zeman, Jiří Dienstbier, Miloslav Ludvík, Jan Chvojka, Svatopluk Němeček, ČSSD

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jihočech Jan Mládek skončí v čele ministerstva průmyslu. Vaz mu srazila drahá mobilní data  |  Politika  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.