Počasí dnes15 °C, zítra17 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Exprimátor Thoma nevyloučil kandidaturu do Poslanecké sněmovny

Bývalý primátor Českých Budějovic Juraj Thoma nevyloučil, že bude na podzim kandidovat do Poslanecké sněmovny Parlamentu České republiky. Thoma v posledních letech řešil u soudu dvě kauzy. Loni v prosinci ho pražský vrchní soud pravomocně osvobodil ze zneužití pravomoci kvůli podepsání dodatku ke smlouvě se společností BitServis v roce 2010.

Dnešní Mladá fronta uvedla, že českobudějovický okresní soud v pondělí potvrdil, že Thoma se svou někdejší náměstkyní Ivanou Popelovou kvůli stejnému kontraktu nemusí platit 414 tisíc korun, což představovalo část pokuty, kterou městu nařídil Úřad na ochranu hospodářské soutěže.

„Naprosto klíčové pro mě bylo rozhodnutí vrchního soudu z 8. prosince. To byla trestní věc a člověku hrozilo, že půjde do vězení,“ řekl Thoma. Krajský soud mu loni dal pětiletý nepodmíněný trest. Thoma se odvolal a vrchní soud ho následně zprostil viny.

Bývalý českobudějovický primátor, který vykonával funkci v letech 2006 až 2014, uvedl, že bere rozhodnutí soudu jako satisfakci. I když jej mrzí, že vzhledem k tomu, že se obě kauzy táhly několik let, spousta lidí ho podezírala, že zákon porušil. „Ale ty rozsudky mi dodávají energii k tomu, abych se opět naplno věnoval politice. Pokud se mě ptáte na to, zda se budu ucházet v podzimních volbách o místo poslance, nemohu to obrazně řečeno vyloučit, ani potvrdit. Stejně tak neřeknu, na kandidátce jakého politického subjektu bych se objevil,“ uvedl Thoma, který je momentálně českobudějovickým zastupitelem za Hnutí Občané pro Budějovice.

Zdroj ČTK

Štítky Juraj Thoma, Poslanecká sněmovna ČR, Vrchní soud v Praze, České Budějovice, Úřad pro ochranu hospodářské soutěže, Mladá fronta

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Exprimátor Thoma nevyloučil kandidaturu do Poslanecké sněmovny  |  Politika  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.