Počasí dnes7 °C, zítra7 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Koalice v Táboře pokračuje, ale spolupráce asi nebude tak úzká

Koalice v Táboře bude pokračovat v současném složení, ale spolupráce mezi jednotlivými stranami patrně už nebude tak úzká. Aliance hnutí Tábora 2020, ČSSD, Jinak! a ANO se při posledním zasedání zastupitelstva neshodla na podpoře výstavby stadionu pro druholigový fotbalový klub.

Podle Tábora 2020 tím byla porušena koaliční smlouva, a proto ji hnutí v pondělí vypovědělo. Nyní by měl vzniknout nový dokument o spolupráci mezi stejnými subjekty, který vytyčí jednotnou podporu pro konkrétní projekty, ale v dílčích otázkách budou moci členové koalice hlasovat rozdílně.

„Když to zestručním ze svého pohledu, tak my jsme svým koaličním partnerům (v pondělí) sdělili, že koaliční smlouvu nepovažujeme za platnou a vypovídáme ji. Z té další debaty vyplynulo, že přesto existují společné programové cíle. Proto jsme se dohodli, že do 15. května bychom předložili své priority a na to by se zúžila koaliční smlouva,“ řekl starosta města Jiří Fišer.

Dodal, že pokud taková dohoda vznikne, už patrně nebude zaručovat pozice jednotlivým členům vedení města. Pokud by nastalo hlasování o jejich odvolání, každý člen koalice by rozhodoval podle svého zvážení. „Když to řeknu zjednodušeně, tak ta nová smlouva by nám už nezaručovala místa. Takže klidně pak může být vytvořena i jiná koalice,“ dodal starosta.

Podle něj se stávající koalice shodne na většině velkých akcí, které město už začalo připravovat. Jde například o projekt domu pro seniory nebo rekonstrukci stadionu Míru a opravu plaveckého bazénu. Koaliční partneři se však rozhodně rozcházejí v otázce podpory města pro výstavbu fotbalového areálu v Kvapilově ulici. Tu podporují pouze ČSSD a ANO. „Ale respektujeme v tomto směru demokratické rozhodnutí zastupitelstva, které tento projekt prosadilo,“ uvedl Fišer.

Druholigoví fotbalisté Táborska momentálně nastupují ke svým zápasům v nedalekém Sezimově Ústí, kde však areál nesplňuje podmínky pro nejvyšší soutěž. V Kvapilově ulici v Táboře by po rekonstrukci stadionu měl vzniknout komplex, který bude splňovat požadavky i pro první ligu. Náklady na projekt činí přibližně 100 milionů korun a mělo by je hradit město. Celek Táborska se momentálně přetahuje s Dynamem České Budějovice o pozici nejlepšího jihočeského fotbalového klubu.

Podle zastupitele za ČSSD Tibora Stana by nová dohoda mohla zefektivnit práci vedení města. „Pokud spolupráci zúžíme na konkrétní body s konkrétní zodpovědnou osobou, budeme snadněji vidět, zda se na daném projektu pracuje, nebo nikoliv,“ uvedl Stano.

Foto upload.wikimedia.org | Zdroj ČTK

Štítky Tábor, ČSSD, projekt, ANO 2011, koalice, koaliční smlouva, Jiří Fišer, okres Tábor, SK Dynamo České Budějovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Koalice v Táboře pokračuje, ale spolupráce asi nebude tak úzká  |  Politika  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.