Počasí dnes11 °C, zítra9 °C
Úterý 16. dubna 2024  |  Svátek má Irena
Bez reklam

Kuriózní plavidla bavila ve Vyšším Brodě všechny přítomné

Říká se, že pachatel se vrací na místo činu. Také Drbna se rozhodla vrátit. Tentokrát k Vltavě, na které před prázdninami náš tým testoval, kde a jak se mohou vodáci občerstvit, posilnit nebo zahřát. Drbna se tentokrát vrátila jen do Vyššího Brodu, kde se uskutečnil již 39.ročník plavby Kuriózních plavidel.

Pod hrází vyrovnávací nádrže se v sobotu 3.9. objevila řada vskutku podivných monster, na kterých se jejich posádky „vyřádily“ hned dvakrát, jednou při jejich stavbě a pak při samotném sjezdu z Vyššího Brodu do Rožmberka. 

Drbna má ráda informace z první ruky, a proto se postavila nedaleko STARTU a pokusila se pro vás zachytit nejzajímavější z plavidel.

Pokud bychom měli hodnotit my, jednoznačně by vyhrála Africká unie v čele s faraónem Fjantachámonem, stříbro bychom udělili Janu Žižkovi, který se zúčastnil plavby i se svým koněm a bronz by si podle nás měla rozdělit Housenka a Mrazík.

Děti pak ocenily zejména dvě Pařezové chaloupky i s Křemílkem a Vochomůrkou a Boba a Bobka v restauraci. Drbna už se těší na příští ročník, který bude kulatý čtyřicátý.

Autor: Koktalka Merunkovo, externí drbna Budějcký Drbny
Foto: Koktalka Merunkovo

 

Štítky Vyšší Brod, Vltava, Africká unie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kuriózní plavidla bavila ve Vyšším Brodě všechny přítomné  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.