Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Studentské divadlo SUD zahraje klientům sociálních služeb

Studentská komedie pro otrlé. Řeč je o inscenaci Silvertal a Joy, kterou má v repertoáru divadelní soubor oSUDí. Ve středu 15. dubna si ji v divadle SUD užijí diváci z Domova Libníč, Centra sociálních služeb Empatie a prachatického STROOM Dubu - Společnosti Trvalého Rozvoje Osob s Omezením.

„Nadšenci ze SUDu, kteří o celé divadlo pečují dobrovolně a ve svém volném čase, se rozhodli udělat radost zase jinému publiku, než je to jejich obvyklé - studentské, a zdarma pro něj sehrají tuto úspěšnou komedii,“ uvádějí organizátoři.

Jak sami studenti uvádějí, SUD je celorepublikovou raritou. Starají se o něj totiž sami, bez jakékoliv pomoci profesionálů. Odměnou jim je přitom pouze dobrý pocit.

Většina z těch, co se o divadlo starají, ve hrách i přímo hraje. Chodí do školy, někteří již do zaměstnání, přesto SUD táhnou více než 10 let.

„SUD je pro všechny, nejsme uzavřená skupina lidí a baví nás dělat věci naplno. Ani fakt, že se nesplnilo naše přání a tento rok jsme nedostali grantovou podporu města na celoroční činnost, nás neomezuje v tom, abychom plnili přání jiným. Bude pro nás těžké tenhle rok ustát, ale jen tak se nevzdáme,“ říká předsedkyně SUDu Magdaléna Křepelová.

Foto: Jaroslav Mysliveček

Štítky sud, studentské divadlo, sociální služby, divadlo, Suda, Libníč, Jaroslav Mysliveček

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Studentské divadlo SUD zahraje klientům sociálních služeb  |  Kultura  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.