Počasí dnes11 °C, zítra9 °C
Úterý 16. dubna 2024  |  Svátek má Irena
Bez reklam

Sobotní Noc divadel můžete prožít ve fantasy stylu

Komentované prohlídky zákulisím, výstavu, ukázky výroby loutek a masek, speciální noční představení i hudbu k tanci a poslechu nabídne tuto sobotu Jihočeské divadlo v Českých Budějovicích. Podruhé se připojí k Evropské noci divadel, tentokrát ve stylu sci-fi a fantasy.

Malé divadlo, které je jednou ze čtyř scén Jihočeského divadla, se v sobotu veřejnosti otevře v 16 hodin. „Návštěvníci se u nás mohou podívat na výstavu loutek a kostýmů, navštívit polaroidový fotografický ateliér ve stylu sci-fi a fantasy anebo workshop výroby loutek a masek s naší výtvarnicí,“ řekl šéf Malého divadla Petr Hašek.

Dílny budou maximálně pro 15 lidí každou celou hodinu, poslední začne v 19:00. Zájemci by se proto měli předem zaregistrovat, stejně jako na komentované prohlídky. Vzhledem k rozměrům Malého divadla se jich na ně může vydat patnáctičlenná skupinka. Budou se konat každých 30 minut. Po celou dobu Noci divadel je vítáno oblečení ve sci-fi a fantasy stylu.

European Theatre Night se koná od roku 2008 vždy třetí listopadovou sobotu. Vloni se k ní připojilo deset zemí včetně Česka a asi 400 divadel a institucí ze 120 měst. V České republice to byl premiérový rok. Projektu se zúčastnilo 80 amatérských i profesionálních divadel a souborů. Navštívilo jej přes 40 tisíc diváků. Do historické budovy Jihočeského divadla v loňském roce přišlo asi 500 lidí.

Zdroj: ČTK

Štítky Noc divadel, Jihočeské divadlo, Malé divadlo, European Theatre Night, divadlo, styl, science fiction, České Budějovice, maska, výstava, představení, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Sobotní Noc divadel můžete prožít ve fantasy stylu  |  Kultura  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.