Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Mezinárodní gastronomický festival v Budějcích

Ve dnech 10. až 12. listopadu se na Výstavišti v Českých Budějovicích konal pravidelný mezinárodní gastronomický festival - GASTROFEST. Tentokrát probíhal ve dvou pavilonech. V pavilonu Z a ve zcela novém pavilonu T. Vstupné bylo 80 Kč a dle mého názoru se jednalo o dobře utracené peníze. Celé akce se zúčastnil i Dan Kopál. (Pozn. red.: Známý z TV Prima z kuchařského pořadu „Prima vařečka“.)

Já sama jsem na festival zamířila v pátek v odpoledních hodinách a k vidění bylo skutečně mnoho. Od vysloveně exotických pochoutek až po „obyčejný“ guláš.

Nechyběly ochutnávky různých druhů uzenin, klobásek, degustace českých i moravských vín, včetně Svatomartinského vína. Protože na Svatomartinské nedám dopustit, zastavila jsem u prvního stánku, kde jej nabízeli. Na výběr byl Modrý Portugal, Muškát moravský a Muller Thurgau. Oslovila mě i ochutnávka horké čokolády, svařáku s ovocem, různých druhů kávy a spousta dalšího.

Od návštěvníků festivalu jsem slyšela vesměs slova chvály. Veliký úspěch mělo například sobotní pečení selátka, které pro připravil JB catering. Nebylo to ale jen o prasátku, hořčici, vůni čerstvého křenu a čerstvém chlebu, ale také o jitrničkách, jelítkách, kyselém zelí a spoustě, spoustě dalších dobrot. Každý si přišel na své.

Na druhou stranu jsem zde narazila i na několik stánků, které se domnívám na gastronomický festival zrovna nepatří…Jako příklad uvedu prodej žehliček a žehlicích prken. Dojem na mě neudělal ani prodej nevkusného holandského nábytku. Trochu rozpačitě na mě působila i prezentace nového energy drinku.

Největší návštěvnost byla ve čtvrtek, převážně v dopoledních hodinách, kdy přicházelo plno studentů. Co vy, zamířili jste na Gastrofest? Věřím, že jste si i vy našli čas a vyrazili vstříc gurmánským zážitkům a třeba načerpali i trochu inspirace.

Abych nezapomněla, moc gratuluji kuchaři roku panu Ondřeji Landovi! Na vítězném menu se objevilo například Modronohé kuře „na čtyři způsoby“. laugh (Pozn. red.: Pan Landa „čaruje“ v kuchyni luxusní pražské restaurace Kampa Park.)

Foto: Jan Homolka

Gastrofest

Úterý, 15. listopadu 2011, 08:45

Gastrofest
Gastrofest

Štítky festival, pavilon, České Budějovice, Daniel Kopál, TV Prima, kongresové centrum, Jan Homolka, Muškát moravský

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Mezinárodní gastronomický festival v Budějcích  |  Kultura  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.