Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Letní setkání okoření bretaňsko-česká skupina Bran

Také v měsíci srpnu pokračuje projekt s názvem Letní setkání aneb Slavie Summer Weeks. Jedná o kulturní a zábavný program, který se koná v prostorech letní scény Spolkového a kulturního domu Slavie v Českých Budějovicích od 2. července do 31. srpna a je realizován díky grantu od Jihočeského kraje a financováním z vlastních i dalších zdrojů.

„Stejně jako v červenci, tak i v srpnu se budeme každý týden věnovat jednomu společnému tématu,“ předesílá David Matějíček z Café Klubu Slavie.

První týden od 31. července do 4. srpna bude mít atmosféru keltského svátku Lughnasad. V Ateliérech si příchozí vyzkouší bodypainting a stavění menhirů, na pátek 3. srpna bude přichystána slavnostní hostina boha Lugha s ochutnávkami.

„Tu zakončí koncert skupiny Bran, která zahraje písně ovlivněné starými bretaňskými legendami, dobrodružstvím, tancem a melancholií,“ připomněl Matějíček jednu z nejzajímavějších událostí projektu.

Následující týden se přesuneme do Anglie a Irska. Návštěvníci se mohou těšit na tradiční čaj o páté, točený Guiness a v pátek 17. srpna i na novou českobudějovickou bluesovo-rockn'rollovou formaci Mustang Blues Ride.

Na středu 15. srpna je připraven Open Mic, tedy scéna otevřená všem místním umělcům. „Zájemci by měli kontaktovat pořadatele do 10. srpna na emailu info@klubslavie.cz,“ upozornil David Matějíček.

V předposledním srpnovém týdnu podnikneme cestu kolem světa. Děti čeká nabitý program, každý den se ocitnou na jiném kontinentu. Afriku přiblíží výstava fotografií a přednáška cestovatele Jana Bretta, Austrálii zase workshop na didgeridoo či bubenický workshop, Evropu zastoupí v pátek 24. srpna Studio dell'Arte se svou hrou Romeo a Julie aneb kašpárek v Londýně a Ameriku následně projekce dokumentu Studio dell'Arte v New Yorku (1999).

Závěrečný týden od 27. do 31. srpna má podtitul Art Week a je věnovaný současnému umění v jeho různých podobách. „Začínáme filmovým maratonem prací studentů Filmové školy v Písku, představí se mladí budějovičtí designeři a okolí Slavie ozdobí street art,“ uvedl jeden z organizátorů.

Letní setkání vyvrcholí 31. srpna velkým koncertem, na němž zahrají kapely Oni, Rozkrock, After Hours a Playbox. V samém závěru se bude promítat dokument Artweek, který budeme v průběhu celého týdne natáčet.

Podrobný program opět naleznete na webu Café klubu Slavie. Všechny akce se konají v altánu ´Pod Kaštany‘, přilehlém prostoru a Café klubu, v případě nepřízně počasí se přesouvají do klubu či velkého sálu Slavie. „Vstupné na všechny akce je zadarmo,“ doplnil příjemnou informaci Matějíček.

Foto: www.keltskahudba.cz

Štítky Bran, České Budějovice, Jihočeský kraj, kulturní dům, Jan Brett, Anglie, Irsko, Romeo a Julie, Evropa, Afrika, projekt, Austrálie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Letní setkání okoření bretaňsko-česká skupina Bran  |  Kultura  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.