Počasí dnes7 °C, zítra7 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Hiphopeři vystoupí v Budějcích na zaparkovaném autobusu

Žiješ hiphopem? Pak ti určitě neuniklo, že v pátek přijedou do Budějc PSH a Prago Union. Přijď na náměstí Přemysla Otakara II., kde se od 18 hodin z Red Bull Tour Busu povalí vlna muziky a energie. Koncert je zdarma a kromě zmiňovaných legendárních kapel se můžeš těšit i na ultimátního DJ Frikyho.

Do Českých Budějovic, a pak ještě do Plzně, Pardubic a Olomouce, přijedou PSH a Prago Union na přání fanoušků, kteří pro své město o prázdninách hlasovali na webu projektu Red Bull Tour Bus. Do hlasování se zapojily tři tisíce lidí, kteří za to dostali nový mixtape od Mike Trafika a podívali se na aktuální klipy obou skupin Já to říkal a Hodinky s vodotryskem.

PSH (dříve známí jako Peneři strýčka Homeboye) jsou jednou z nejznámějších hiphopových skupin u nás. Vznikli již v roce 1992 v Praze na „Jižáku v paneláku“. Vydali tři regulérní alba (Repertoár, Rap´n´roll, Epilog) a dvě dema. Každý z členů kapely vydal několik sólových alb.

Prago Union jsou projektem hudebníka Kato, který se na domácí hiphopové scéně poprvé zjevil ve formaci Chaozz. „Pragovka“ vznikla v roce 2002, dosud vydala šest alb, poslední dvě - Vážná hudba a Odložené chlebíčky - vloni.

Red Bull Tour Bus je unikátní hudební autobus, mobilní stage, která už tři roky „vozí“ stovky kapel a DJs na letní festivaly. Nyní poprvé vyráží do českých a moravských měst s nákladem aktuálního hiphopu.

Tisková zpráva
Foto: Lukáš Neasi

Štítky Red Bull Tour Bus, PSH, Prago Union, hiphop, koncert, Náměstí Přemysla Otakara II., České Budějovice, hudební skupina, Red Bull, Peneři strýčka Homeboye, Plzeň, Olomouc, Pardubice, Praha, Jižní Město

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hiphopeři vystoupí v Budějcích na zaparkovaném autobusu  |  Kultura  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.