Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Festival Černá věž začíná. Přinese drama i komedii

Začne poslední listopadový týden a než udeří advent, budou České Budějovice plné amatérských a studentských filmů. Proběhne tady totiž třetí ročník filmového Festivalu Černá věž. Od 27. do 30. listopadu se Café klub Slavie změní ve filmový sál a během čtyř dnů nabídne na padesát filmů.

Filmoví tvůrci už balí kufry a v sobotu osobně dorazí do jihočeské metropole, aby převzali ceny na galavečeru vítězů. Diváci svou účastí navíc pomohou dětem s postižením z Centra Bazalka.

Na třetí ročník se přihlásilo rekordních šedesát sedm filmových tvůrců, kteří přihlásili devadesát pět filmů. „Každý film je originální. Obecně převládají vážná témata, hlavně drama, ale k vidění budou i komedie, dokumenty nebo animáky,“ prozradil Milan Pleva, ředitel festivalu.

„Autoři zpracovávají zajímavá témata. Od současných problémů jako je bezpečnost informací na sociálních sítí po zcela fantazijní příběhy. A technická kvalita filmů? Ta je úchvatná, na to že se nejedná o profesionály. Doufám, že si studenti filmových škol svůj přístup udrží i jako absolventi a nespadnou do kvality Ordinací v růžových zahradách,“ dodává.

Diváci mohou filmy zhlédnout v rámci pěti promítacích pásem a hlasovat o divácky nejoblíbenějším filmu. Festival je soutěžní a autoři mezi sebou bojují v rámci osmi kategorií. Jednou z nich je kategorie téma ročníku, která přímo souvisí s charitativním charakterem festivalu.

„Vstupné na většinu pásem je dobrovolné, na hlavní pásmo a galavečer vítězů 70 Kč. A všechny tyto peníze putují dětem s postižením z českobudějovického Centra Bazalka. V rámci tématu ročníku jsme ocenili film, který natočily děti z Centra Arpida. Přišlo nám skvělé, že děti z Arpidy natočily film, který přihlásily a pomohly tak dětem s postižením ze sousedního Centra Bazalka,“ přibližuje Milan Pleva.

Festival uzavře galavečer vítězů, který obohatí několik živých hudebních vystoupení. Diváci se mohou těšit na slavné filmové melodie od pohádky Jak se budí princezny po nejnovější bondovku Skyfall. Přijďte zažít jedinečnou atmosféru filmového festivalu a pomozte svou přítomností těm, kteří to opravdu potřebují.

Festival je financován z programu Think Big Nadace Telefónica a pořádán pod záštitou primátora statutárního města České Budějovice.

Program 3. ročníku festivalu Černá věž

27. 11. 19:00 Promítací pásmo B1 Café klub Slavie vstupné dobrovolné
28. 11. 19:00 Hlavní promítací pásmo Café klub Slavie 70 Kč
29. 11. 19:00 Promítací pásmo B2 Café klub Slavie vstupné dobrovolné
  21:00 Filmový maraton Café klub Slavie vstupné dobrovolné
  21:00 Koncert kapely Švihadlo Café klub Slavie vstupné Café klub Slavie
30. 11 9:00 Filmová snídaně Café klub Slavie vstupné dobrovolné
  20:00 Galavečer vítězů Velký sál KD Slavie 70 Kč

Tisková zpráva

Štítky Festival Černá věž, festival amatérských a studentských filmů, Café klub Slavie, České Budějovice, film, festival, advent, filmový festival, komedie, Telefónica, Švihadlo, Skyfall, Jak se budí princezny

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Festival Černá věž začíná. Přinese drama i komedii  |  Kultura  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.