Počasí dnes7 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Dům U Beránka patřil kimonům, sushi a bonsajím

V domě U Beránka bylo o víkendu živo, a to velice netradičně. Rodinný skautský oddíl Piškóti se rozhodl přinést do Českých Budějovic malou ochutnávku z bohaté japonské kultury.

Páteční program začal ukázkou japonského bojového umění, pokračoval přednáškou o bonsajových mistrech a workshopem. Všechny tři dny pak zakončily japonské filmy.

Program však nebyl jen pro dospělé. Na své si přišli i děti. Pavel Brožka tu pro ně sehrál čtyři japonské pohádky. Pro bojovnější nátury organizátoři připravili ukázku karate pro děti pod vedením zkušeného karatisty.

Japonské kulturní dny zkrátka zahrnovaly úplně vše, co se vám vybaví, když se řekne Japonsko. Návštěvníci se mohli nechat nalíčit a učesat ve stylu japonské image, vyrobit si ruční papír, poskládat si své origami nebo ochutnat tradiční sushi.

Pokud by měl někdo málo intelektuální zábavy, mohl si zajít na základy japonské gramatiky nebo ukázkovou hodinu japonštiny.

A jak se stalo, že se na jednom místě sešlo tolik odborníků přes Japonsko? „Letos pořádáme už druhý ročník. Japonská kultura je velice zajímavá a myslíme si, že může přitáhnout jak dospělé, tak děti. Většina z těch lidí, kteří to se na tom podílejí, jsou mí známí a kamarádi. Se sobotním programem nám pomáhala Česko-japonská společnost,“ říká Petra Pščolková, organizátorka Japonských kulturních dnů.

Za celé tři dny dorazilo do domu U Beránka kolem dvou tisíc návštěvníků. „To je o mnoho víc, než minulý ročník. Na příští léto plánujeme opět Japonsko. Rozhodovali jsme se mezi Afrikou nebo Španělskem, ale Španělské slavnosti pořádá někdo jiný a na Afriku jsme nesehnali moc kontaktů. Japonsko je navíc tak kulturně bohatá země, že bychom s ní vystačili na deset let dopředu,“ dodává mladá organizátorka ze skautského oddílu Piškóti.

Štítky dům, Japonsko, České Budějovice, suši, bonsaj, Afrika, kultura, Španělsko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dům U Beránka patřil kimonům, sushi a bonsajím  |  Kultura  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.