Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Budějce ožily nejlepší multimediální show světa

Úchvatná, velkolepá, famózní, skvělá, bombastická... Spoustu pochvalných přívlastků dostala multimediální show Bouře, kterou na budějcké Náplavce v pátek večer podle odhadů sledovalo možná až dvacet tisíc lidí. U Dlouhého mostu, ale také přímo na něm, byla doslova hlava na hlavě!

Fantastické představení hektolitrů vody, desítek laserů, scénické hudby, vzdušných akrobatů a pyrotechnických efektů bylo vyvrcholením třetího ročníku audiovizuálního festivalu Vltava žije.

Pořádající agentura Art4Promotion měla před sebou velkou výzvu. Její loňské dílo s názvem Živly, představené na konci června rovněž v jihočeské metropoli, totiž bylo vyhodnoceno jako nejlepší multimediální show na světě. A podle většiny návštěvníků tvůrci obstáli i tentokrát!

„Naprosto úžasný zážitek. A ten závěr neměl chybu! Toto se může vidět jenom u nás v Budějkách!“ chválil na facebooku Budějcké Drbny Jiří Lang. „Bylo to naprosto peckový. Hlavně hasiči na začátku, ohňostroj byl nádherný. Jen jsme stáli vzadu a výhled byl dost omezený,“ napsala Martina Vrbová.

Někteří diváci po skončení akce upozorňovali na špatný výhled, což byla daň za neuvěřitelný počet návštěvníků, který na náplavku v pátek večer dorazil, jiní zase kritizovali opožděný začátek, když projekce začala o téměř půl hodiny později oproti původnímu plánu.

„Tolik lidí nemůže vidět stejný obraz, když je to tak blbě postaveno. Kdyby hlavní pódium bylo před Dlouhým mostem nebo na druhou stranu po toku řeky, mohlo to vidět daleko víc lidí, ale to bychom chtěli moc,“ nabídla pořadatelům své řešení čtenářka Margit Nowak.

Jakoukoliv kritiku ale odmítla například Lenka Němečková. „Úžasný! Skvělý zážitek! A vůbec mi nevadila chvilka čekání! Nic hezčího jsem neviděla.“ A její slova doplnila další nadšená návštěvnice Veronika Hlušková. „Za tu chvilku čekání to stálo. To se může stát komukoliv. Naše malé děti a i my jsme byli naprosto nadšení. Fakt se to povedlo. Velká gratulace pořadatelům.“

Jedno je však jisté: multimediální show Bouře rozhodně přesáhla (nejen svou kvalitou) hranice města. Do Budějc dorazili lidé z různých koutů republiky a v davu byla slyšet dokonce i němčina.

Prostorová multimediální show Bouře

Sobota, 6. září 2014, 16:10

Prostorová multimediální show Bouře
Prostorová multimediální show Bouře

Štítky Vltava žije, audiovizuální festival, Vltava, Bouře, České Budějovice, náplavka, Dlouhý most, festival, zábava, program, ČEZ, Jaderná elektrárna Temelín, Jiří Lang, Facebook, Martina Vrbová, Lenka Němečková, Drbna.cz

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Budějce ožily nejlepší multimediální show světa  |  Kultura  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.